Litteratur til den bogrejsende
Litteratur til den bogrejsende

Den bogrejsende

Din udlængsel overgås kun af din læsesult: du er den bogrejsende.

Har du udlængsel, men skal på staycation i år? Er du vild med at blive ført til stemningsfulde steder over hele verden gennem læsningen? Hvor ikke kun handlingen men også stedet og dets stemninger er centrale – hvor det næsten føles som at være der selv…

Så er du nok Den bogrejsende. Rigtig go’  tur. 

André Aciman: Call Me By Your Name
Holder du af en sommersexet location, så tag med til ‘Call me By Your Name’. Her ankommer du straks til den italienske riviera. Sommerlune grusveje, et patinalækkert gammelt hus med en rig, intelligent og behagelig familie i. En skyggefuld have med et bord med perfekt henkastet hvid dug og misundelsesværdige måltider. En spændende gæst, stjålne blikke, dovent begær. Cykelture med vind i håret, store samtaler og eksplosive følelser. Dette er bogen, du ikke vil hjem fra.

Hvor flodkrebsene synger
Det var måske et nedrigt landskab, men ikke en tomme jord var dårlig. Lag af liv - bugtende sandkrabber, muddervraltende krebs, andefugle, fisk, rejer, østers, opfedede hjorte og trinde gæs - hobede sig op på land og i vandet. Hvis man ikke var for fin til at kravle rundt efter mad, kom man aldrig til at sulte.”

Den betagende historie om “marskpigen” Kya er en udkantsfortælling om kærlighed og opvækst. Og den ville ikke være det kæmpe smashhit, hvis ikke det var for de fugtige skove, de hvæsende kryb, de tågede dage og de rolige stjernenætter, der definerer sumpskoven i North Carolina, hvor Kya vokser op. Her bliver menneske og natur et. At tage afsked med skidt og forfald bliver at tage afsked med sig selv.
Og så er der samtidig masser af suspense solidt plantet i mudderet, for måske er Kya morder... 

Charlotte McConaghy: Til verdens ende
Tag med den unge ornitolog Franny fra Grønland til Antarktis på skibet Saghani og kom nærmere den betagende natur, skibets brogede besætning og Frannys mørke hemmeligheder. En populær og uhellig klimaroman med masser af naturkærlighed, personportrætter og en god portion velopbygget, medrivende plot. 

Er du mere til et varigt ophold i en bog end til et kort visit? Så er du måske murstenslæseren.

Vil du hellere på udflugt i virkelighedens velformidlede verden? Så er du måske den videbegærlige.

Er du stadig helt på bar bund i eftersøgningen af dit ferielæsejeg? Se oversigten over ferielæsetyper her

Mere til Den bogrejsende:

 

Tags
Materialer