Ferieyogien

Du trænger til ro. Både i kroppen og i sindet.

Du trænger til at tænke en tanke til ende, til at stoppe op, stirre på en doven flue i en varm vindueskarm. Kom helt ned i tempo med de rolige bøger, hvor handlingen udfolder sig i et tempo som en gammel cykel på en bakket skovvej.

Her er både store tanker, søde historier og smukke scener. Se her, hvilken rolig bog, der passer til dit feriehumør. 

Kamo No Chomei: Hojoki - Den vemodige eneboer
800 år gamle men højaktuelle tanker fra en eneboer om livets foranderlighed, naturens skønhed og andre store, eviggyldige temaer. Bogen er lillebitte og kan læses inden ispinden smelter, men den egner sig bedre til langsom, eftertænksom læsning, hvor man lige kigger op på sommerlandskabets skønhed undervejs og lader refleksionerne bundfælde sig.

Ida Jessen: En ny tid
”Kun når her er fuldkommen stille, er jeg tilpas. Som om det er sådan, man holder balancen.”

Romanen ’En ny tid’ er et lille, fint portræt af et ‘hjælpeløst menneskeligt’ menneske. En dagbog fra en ordentlig og diskret kvinde i et landsbysamfund for 100 år siden. Om glæden ved lyset, der falder på væggen, hønsenes gebærden, det stille liv, men også på sin rare, lavmælte måde om kærligheden og om hvorfor og hvordan vi går rundt og er i verden.

Dave Goulson: Summen over engen
Du vidste det måske ikke, men at læse en hyggelig og klog britisk biologs arbejde med at omdanne en fransk ruinhave til et insektparadis er simpelthen det rene zen-hygge. Og så både lærer man og morer sig undervejs. Intet under, at Goulsons bøger altid er bestsellerhit.

Joe Brainard: Jeg kan huske
En stille og rolig kultklassiker, hvor alle tekststykker begynder med ”Jeg husker”. Bogen kan læses som en strukturstram biografi, men bedre endnu kan den læses med fokus på det meditative i gentagelsen og ikke mindst som en vej ned af Memory Lane for læseren selv.

Vil du hellere droppe sjælefreden og vende blikket mod verden? Så er du måske den engagerede.

Har du mere brug for at læse med stil end at læse dit indre stille? Så er du måske læsehipsteren.

Er du stadig lidt på dybt vand og har brug for en oversigt over ferielæsetyperne, så du kan finde de rette bøger til din sommerferie, så få overblikket her

Ekstra til Ferieyogien:

Litteratur til ferieyogien
Litteratur til ferieyogien
Tags