Gæt en titel: 23.december

Du er cool, hvis du har gættet rigtigt

”Det’ jul, det’ cool, det’ nu man hygger sig bedst. Det er julebal i Nisseland, familiernes fest. Med fornøjet glimt i øjet, trækker folk i vintertøjet til den årlige folkevandring op og ned ad Strøget…”

Sådan lød det fra hip-hop-gruppen MC Einar i 1988, og i de snart 30 år, der er gået, er nummeret blevet en musikalsk juleklassiker. Ifølge en opgørelse fra Koda, organisationen for danske komponister og tekstforfattere, var sangen den mest spillede i radioen i perioden 2008-12.

"Jul' det cool" er blevet beskrevet som en "anti-julesang" og er ifølge MC Einar "et satirisk og syrligt modspil til forbrugsjulen, hvor danskerne æder og bruger penge så uanstændigt, at depressionerne følger i kølvandet i januar."

"Jul det' cool" benytter en sampling fra nummeret "Sleigh Ride" på albummet Christmas Wonderland (1963), komponeret af den amerikanske komponist Leroy Anderson i 1949.

Gæt med hver dag frem til jul på Facebook og Instagram
Vi trækker tre vindere blandt alle de rigtige svar. Jo flere gæt des større vinderchancer. Se de rigtige svar her på siden dagen efter.