rejselitteratur.jpg

Gode bøger til din storbyferie

Find den perfekte rejseroman til din destination.

Amsterdams historiske gader eller Cairos sydlige himmelstrøg?

Går din ferie til Amsterdams hyggelige kanaler og historiske gader så anbefaler vi, at du medbringer den historiske thriller Dukkemageren af Burton, som foregår i Amsterdam. Skal du i stedet på opdagelse i Barcelonas gotiske kvarter, så er der ingen bedre bog at have med end Ruiz Zafóns stemningsfulde Vindens skygge. Der er også masser af stemning og uafrystelige scener i Historiens historie af Hattermer-Higgins, der vil give dig en rejse gennem Berlins gader og historie, som du sent vil glemme. Går turen længere syd på til Cairo er Cosserys Mennesker glemt af Gud oplagt at pakke med i kufferten. Dens sorte humor og korte fortællinger fra Egypten om de fattiges liv og kamp mod korrupte og uforsonlige autoriteter vil give din rejse en ekstra dimension.   

En fortovscafé i Madrid eller Paris?

Skal du til at pakke kufferten til Dublin, så sørg for at pakke Sammenkomsten af Anne Enright og få også en rejse ind i en Dublinfamilies historie gennem tre generationer med både sorger og glæder. I Westös Den svovlgule himmel tænker en forfatter tilbage på sit liv og sine venskaber i Helsingfors fra 1969 og frem, så skal du til Nordens østligste hovedstad Helsinki, så er det den bog du skal tage med. Skal du derimod bruge ferien på at slentre rundt i Istanbul, byen hvor Europa møder Asien, så husk at medbringe Nobelprisvinderen Pamuks Den sorte bog. Eller er det Londons gader, der kalder, så vil du ikke fortryde at tage Brick Lane af Ali med. Den vil fortælle dig nogle af de mange særlige historier, der gemmer sig bag storbyens mange husfacader. Planlægger du at nyde ferien på en fortovscafé i Madrid eller Paris, så skal du medbringe Forelskelser af Javier Marías eller Doerrs Alt det lys vi ikke ser. Du vil med garanti blive så opslugt af begge bøger, at du helt glemmer at drikke din cava eller champagne.

Smukke Prag eller varme Rio de Janeiro?

Er det smukke Prag, du kan glæde dig til at tilbringe ferien i, vil det gøre rejsen endnu bedre, hvis du tager Kunderas klassiker Tilværelsens ulidelige lethed med i bagagen. Det samme gør sig gældende, hvis rejsen går til Rio de Janeiro, så er By i blodrød kappe af Erdogan en spændende rejsemakker. Planlægger du i stedet at tage toget til en af Europas kulturhistoriske perler Rom eller Wien er mesterværkerne De ufuldkomne af Rachman eller Bernhards Gamle mestre perfekt læsning til togturen.

Oprindeligt skrevet af CN94, Københavns Biblioteker.

Tags
Materialer