Leg med sproget fx om følelser
Leg med sproget fx om følelser

Leg: følelser

Vi udtrykker os selvom vi ikke siger noget. Det skal barnet også lære at afkode.

Et sprog læres i sammenspillet med andre mennesker og for barnet er forældrene de vigtigste personer. En god måde at lære sprog på er ved at lege sammen.

Hvad med at lege med følelser i dag?
Vi udtrykker os selvom vi ikke siger noget. Det gør vi bl.a. via vores ansigtsmimik og bevægelser. Du er ikke i tvivl om, hvis dit barn er sur eller ked af det, selvom der ikke er lyd på. Så ud over det talte sprog, skal dit barn også lære at udtrykke sig på andre måder og lære at aflæse andres mimik og bevægelser.
Det kan I bl.a. gøre ved, at dit barn skal gætte og kopiere et ansigtsmimik. Er personen sur? Glad? Forskrækket? Ked af det?

I kan bl.a. lave en drejeskive, hvor dit barn skal beskrive personens humør og efterfølgende selv lave ansigtsmimikken. Se hvordan i filmen fra Herning Bibliotek
Du kan printe skiverne ud fra Sprogsporet, hvor du også kan finde billedbøger om svære følelser i hverdagen, som I kan læse og tale om. Dit barn kan helt sikkert spejle sig i mange af historierne. Hvis I ikke er til drejeskiven, så kan I også kigge på fotos eller klippe billeder ud fra blade og aviser, hvor dit barn så skal aflæse og selv lave ansigtsmimikken.

Der er tit følelser på spil mellem søskende. Nedenfor er der også titler om det

Hent flere ideer til Leg med sproget 

Materialer