Django

Skete det virkelig?

07.08.20
Mærk historiens vingesus fra sofaen. Se, om du kan lade være med at rocke med til musikken.

Se film, som er baseret på virkelige hændelser. Filmene kan lånes på biblioteket eller ses på Filmstriben.

Blaze

Blaze Foley (1949-1989) var en amerikansk countrymusiker med base i Texas. Blazes store kærlighed er Sybil Rosen og kærligheden krydres med den store nedtur (fyldt med druk og stoffer) og Blazes eftermæle hvor to venner fortæller om Blaze. 

Se 'Blaze' på Filmstriben.dk

Django - the king of swing

Historien om den ekstravagante jazzguitarist Django Reinhardt, skildrer hans flugt fra et tysk besat Paris i 1943. Django havde sigøjnerblod i årene og var derfor særligt udsat under nazismen. Han trodsede den konstante livsfare og end ikke Europas fald omkring ham, kunne få ham til at stoppe med at spille sin musik.

Se 'Django' på Filmstriben.dk

Kongens store tale

Bertie, som han kaldes i familien, bliver som King George d. 6., konge over Storbritaniens imperium, da hans ældre bror Edward abdicerer for at gifte sig med den fraskilte Wallis Simpson. Han ansætter den kontroversielle talepædagog Lionel Logue til at hjælpe med hans største problem: hans voldsomme stammen.

Se "Kongens store tale' nu på Filmstriben.dk

Dalida

Filmen er en højdramatisk og smuk skildring af den verdensberømte popdiva, Dalida, som måtte betale dyrt for sin store succes og berømmelse. Selvom hun var født i Kairo blev den smukke Dalida en af Frankrigs største sangstjerner i 1950’erne og 1960’erne, og solgte mere end 130 millioner plader på verdensplan. Dalida levede et udfarende liv med berømmelse, succes, rigdom, horder af fans og mange mænd. Et liv, hun imidlertid betalte en høj personlig pris for.

Se "Dalida' på Filmstriben.dk

Brylluppet

Zahira går i gymnasiet, har belgiske venner og hendes familie er velintegreret på mange måder. Men de kommer fra Pakistan, og da Zahira bliver 18 år vil forældrene tvangsgifte hende med en fætter i Pakistan. Det får konsekvenser. Familiedramaet 'Brylluppet' er løst baseret på virkelige begivenheder, og undersøger hvad der sker, når gamle urokkelige traditioner møder den vestlige verdens utøjlede frihed.

Se 'Brylluppet' på Filmstriben.dk

Colette

Om forfatteren Sidonie-Gabrielle Colette, der i 1893 blev gift med Henry "Willy" Gauthier-Villars, og skrev bestsellerromaner i hans navn. Willy pressede Colette, var en sjuft og kørte dem økonomisk i sænk, men så tog Colette sagen i egen hånd. Colette var ikke kun en talentfuld forfatter, skuespiller og journalist, men også en foregangskvinde, der kæmpede for sin ret til at have en stemme i en mandsdomineret verden, og banede vejen for fremtidige generationer af kvindelige kunstnere.

Se 'Colette' på Filmstriben.dk

Milk

Biografisk drama om ikonet Harvey Milk, der som den første i USA blev valgt til et offentligt embede som erklæret homoseksuel. Hans engagement har store personlige omkostninger, men sætter for alvor homoseksuelles rettigheder på dagsordenen i USA.

Se "Milk' på Filmstriben.dk

 

Oprindeligt skrevet af Helsingør Kommunes Biblioteker.​​​​​​

Materialer