Årets besøg i Jyllinge

10.01.17
- eller sådan er der også nogen, der bruger deres lokale bibliotek

Der var en gang en flok drenge, der ikke var helt ens, men alligevel holdt sammen.
Normalt ville man mene, at deres veje måtte skilles efter barndommen og den sikkert vilde ungdom. Sådan går det for de fleste. For vi skal ikke samme vej, og vi kommer ikke alle lige godt af sted. Hvis godt betyder at studere og sidenhen få fin jobs med titler og sildeben.

Måske var det ikke det vigtigste for denne flok fyre fra Jyllinge som en søndag eftermiddag tjekkede ind på Jyllinge Bibliotek. I bedste West coast-stil kom de kørende i to pimpede biler med anlægget fyret helt op med tunge beats og udfald mod det ene og det andet og nedrullede ruder.

De parkerede ved stensætningen til kirkegården på Bygaden 19 og børnene på deres Kildemoes cykler, på vej hjem fra idrætshallen med Hummel-taskerne på bagagebærerne, stoppede nysgerrigt op og fulgte med på behørig afstand, mens Komplx Crew steg ud af bilerne i deres løsthængende sweatshirts, guldkæder, kasketter og usnørede baskestøvler.
Det var som, at tiden stod stille nogle sekunder eller i hvert fald dirrede, hvis tid kan rystes og glemme at gå.

Bibliotekets dør smækkede bag dem og det eneste, der kunne høres derinde fra, var beatet, da de skruede så højt op for ghettoblasteren, at nisser, mus og spøgende bibliotekarer tog flugten og støvet blæste af bøgerne.  Skulle lyden mon dække over noget, der ikke var for børn - eller typiske selvbetjente søndagslånere? Ingen vidste præcis, hvad der skete de næste otte minutter.

Men det skulle snart vise sig…

Komplx Crew er seks gutter mellem 25-30 år, der er vokset op i Jyllinge og har hver deres take på tingene. Nogle er flyttet tilbage, andre er flyttet ud. En går på RUC, to er pædagoger, en er vicevært og en er smed.
Deres kunstnernavne er: Charlie Charles, Jonas Protest, Swiff, Splitz, Rall og Nichlas J.

Som Charlie Charles siger: ”Vi hedder Komplx, fordi vi ikke er helt ens.”
Og Crew fordi de er et musikkollektiv, der laver deres egen musik men også har en socioøkonomisk tilgang og vil gerne arbejde mere med børn og unge på kanten gennem musik og at udtrykke sig. De optrådte blandt andet på Ragnarock med et par udtryksfulde gutter fra 8. klasse, de har taget under deres vinger, sidst i november.
De er også involveret i miljøet ´Gadeplan`, der 4-6 gange om året åbner den legendariske rockklub på Eriksvej i Roskilde, Paramount, for de unge og uprøvede rappere og hip hoppere.

Den dag i Jyllinge vi fortæller om, tjekkede Komplx Crew ind for at bruge biblioteket som location til at optage musikvideoen for tracket ´Den blå planet` på deres EP fra november. Den er blandt andet indspillet i Insp!-miljøets kælderstudie i Roskilde.
”Vi tjekkede ind på biblioteket, fordi det er fedt at være atypisk. Men også fordi hip hop er viden og biblioteket er viden. Det passer rigtig godt til tracket at bruge vores lokale bibliotek som location. ´Den Blå Planet` handler om sandhed og viden”, siger Charlie Charles.

Komplx Crews medlemmer kommenterer verdens gang i hvert deres vers i ´Den Blå Planet` - Hør her:  https://youtu.be/63yuN8EIYJI

Og på den måde blev Jyllinge Bibliotek lige pludselig street wise en søndag i efteråret!