Formel 1 drømme

Anbefalet: F1 drømme

Bibliotekaren anbefaler "fartbøger".

Formel 1-sæsonen går snart i gang igen efter vinterpausen. Holdene er i skarp træning med deres nye modeller til sæsonen. Igen i år er Kevin Magnussen en af kørerne. Mange danske kørere har drømt om at køre formel 1. Det er lykkedes for nogle, mens andre har været nødt til at vælge andre grene af motorsporten. Det findes der også fine bøger om:

Af bibliotekar Ole Hilmer Petersen, Roskilde Bibliotekerne.

Carsten Frimodt: Danske F1 drømme. Forlaget Veterania, 2017.
Carsten Frimodt har skrevet endnu en spændende bog om motorsporten og nogle af de danske deltagere. Formel 1 er den ”fineste” klasse, og de fleste danske racerkørere har en drøm om komme til at deltage. Det lykkes for ganske få. Det kræver talent, de rigtige muligheder og stor økonomisk støtte.  Blandt danskerne, der var tæt på, finder man Tom Belsø, Thorkild Thyrring og Jac Nellemann.

Tom Kristensen: Tom Kristensen – videre.  Politiken, 2017
Tom Kristensen vandt 24-timersløbet på Le Mans hele ni gange.  I november 2014 sluttede han sin aktive karriere efter en fantastisk karriere. Han fortæller både om sit liv, sin passion for sporten, viljen til at vinde og  de store løb.

Jakob Fälling: Pionerer og verdensmestre – Danmarks Motor Union i 100 år. 2014.
I 2014 havde Danmarks Motor Union 100-års jubilæum. Det er motorcykelsporten de tager sig af. Også her er der mange forskellige klasser, bl.a. har man kørt ”dørtræk”, det stærkt fordanskede navn for Dirt Track! Mest kendt er speedway, hvor Danmark siden Ole Olsens første verdensmesterskab i 1971 har været med til at præge sporten markant.
 

Materialer