Anbefalet: Mord er godt

25.04.19
En rigtig god krimi er mere end bare en god historie.

Både plot og psykologi skal være helt skarpe, og med personer du bliver optaget af - uanset om du kan lide dem eller ej. Og så skal de kunne holde dig oppe, længe efter du burde være gået i seng

Af Susan Jessen Spiele, bibliotekar på Roskilde Bibliotekerne.

Jane Harper: Tørke

En lille by i Australien lider efter flere års tørke, landmændene især, og det påvirker hele det lille samfund. Politimanden Aaron Falk vender tilbage til byen, han forlod som 16 årig, for at deltage i hans bedste ven Luke og hans families begravelse.
Ifølge politiet skød Luke familien og begik selvmord, men det er Falk ikke sikker på er rigtigt.

Skønt han er alt andet end velkommen, bliver han i byen for selv at undersøge sagen, sammen med den lokale politimand.

Fra starten af fornemmer man, at der ligger gammelt nag og hemmeligheder lige under overfladen i den lille by. Bogen er velskrevet, spændende, godt skruet sammen og selve tørken er en del af oplevelsen.

Becky Masterman: Route 66 morderen

Brigid Quinn er lille, blond og sidst i halvtresserne. Hun er en tidligere FBI-agent, der har arbejdet undercover som lokkedue for nogle af de værste seriemordere. Lige indtil hun mistede den unge agent Jessica, som hun var ved at træne op.
Hun er nygift med en frafalden præst, som hun er bange for skal finde ud af hendes fortid.

Da en mand bliver anholdt med et mumificeret kvindelig i sin lastbil og tilstår, at han er Route 66 morderen, der blandt mange andre slog Jessica ihjel, må Brigid på banen igen - uden at hendes mand opdager det!

Det er befriende med en kvindelig hovedperson, der er mere end voksen. Hun er stærk, hård og sårbar og laver dumme ting, bl.a. for at beskytte sit ægteskab. Det er en barsk historie, men absolut turen værd.

 

Materialer