Anbefalet: Turist i egen by

09.08.18
Bibliotekar Ole anbefaler bøger om Roskilde

Her i sommertiden, hvor mange rejser væk, skal vi ikke glemme vores egen hjemegn. Ind i mellem er det godt at være turist i sin egen by og omegn.

På Roskilde Bibliotek har vi en særlig samling af Roskilde-bøger. Her finder du både byens og omegnens historie og bøger om særlige steder som f.eks. Roskilde Ring og markante personligheder fra byen.
Læs dem for fornøjelsens skyld eller brug dem som inspiration til at komme rundt i byen.

Jeg har valgt nogle få titler ud fra samlingen.

Af Ole Hilmer Petersen, bibliotekar på Roskilde Bibliotekerne

Piet van Deurs: Roskilde Kloster, 1999

I anledning af klosterets 300-års jubilæum i 1999 skrev tv-journalisten Piet van Deurs en fin lille bog om byens smukke adelige jomfrukloster med mange fine fotos.
I år bliver klosterets forvalterbolig lavet om til kreativt hus for børn.

Roskilde og omegn fra oven, 2011

Denne bog er et flot fotografisk billedværk, hvor man ser Roskilde fra oven. Fotografen Per Schou og journalisten Claus Hagen Petersen har lavet en rigtig nydelig bog, hvor du kan se både de mere oplagte turiststeder som domkirken og vikingeskibsmuseet., såvel som motorvejsudfletninger, Trekroner og Musicon.

Arkitekturoplevelser i Roskilde: en guide til byens bygninger, 2011

Roskilde Museum giver med denne guide et imponerende indblik i de sidste 1000 års byhistorie. 23 steder og gader beskrives og sættes ind byens overordnede historiske sammenhæng.
Til sidst er der to forslag til byvandringer i Roskilde. Her er der gode muligheder for aktivt at sætte dig ind i byens historie.

Materialer