Debutanterne kommer!

25.09.17
Igen i år drysser de talentfulde debutanter ned fra himlen med deres mange forskelligartede, men meget stærke stemmer. Litteratursiden varmer op til den store Munch-Christensen Debutantpris, som uddeles på Vejle Bibliotek den 29. september 2017.

I år er der ingen særlig tendens, der præger årets debutanter, i stedet er der snarere tale om en række anti-tendenser, hvor det at skille sig ud og være unik er vigtigere end at flyde med strømmen. Det vigtige er at forfatteren har sin egen stemme og en original fortælling, med andre ord en tekst der slår benene væk under en.  

Typisk for debutanterne er at de spreder sig over mange genrer og skriver alt fra yogadigte og sci-fi til kollektivromaner, slægtshistorie, krimier og fantasy.  Bøgerne er også meget globale og flere foregår uden for landets grænser. Endvidere ses der en lidenskabelig optagethed af ordets kunst, af selve litteraturen samt en tendens til at engagere sig i de helt store samfundsspørgsmål og til at vende sig indad og undersøge sprog og tanker. Og selvom der ikke er tale om en særlig tendens, så er det fælles for flere af bøgerne, at de kredser om sorg, sygdom og de helt store følelser.

Udvalget af titlerne i temaet og titlerne som kan komme i betragtning til debutantprisen, består af værker, der er udkommet i perioden 1.8.16-31.7.17, men titlerne til temaet er udvalgt uafhængigt af debutantprisen og er Litteratursidens bud på de bedste danske debutanter og nogle af de værker, som interesserer en bred kreds af læsere, fra det seneste år. Vi bringer anmeldelser af alle værkerne og følger op på debutantprisen med en artikel om de shortlistede samt reportage fra prisoverrækkelsen.

Se hele temaet på Litteratursiden.dk. Litteratursiden er bibliotekernes side om litteratur med masser af inspiration, temaer, artikler og ikke mindst anmeldelser af alt det nye litteratur.

 

Oprindeligt skrevet af Vejle Bibliotekerne.

Materialer