sci fi

Fem science fiction oplevelser i april

Olga Ravn // booktalks // debat // koncert

April måned byder på fem fede science fiction-oplevelser på Roskilde Bibliotek.

Få overblik over arrangementerne her, men skynd dig – for nogle af arrangementerne er snart udsolgt.

olga ravn
OPLEVELSE: SCI-FI AFTEN MED OLGA RAVN OG AL BENEDICT 
Mød den danske forfatter Olga Ravn, der er aktuel med den anmelderroste De ansatte, en samfundskritisk og udfordrende fortælling om besætningen på rumskibet ’Det Sekstusinde Skib’.

Denne aften diskuterer vi De ansatte og science fiction som genre med Olga Ravn. Efterfulgt af en live koncert med den futuristiske musiker Al Benedict, der i bedste science fiction-stil spiller på blinkende trommemaskiner.

Torsdag den 25. april kl.19.15-21 på Roskilde Bibliotek

the rain
OPLEVELSE & DEBAT: HVAD ER SCIENCE FICTION?

Denne aften stiller vi skarpt på genren - og hvorfor vi oplever en genkomst i interessen for og arbejdet med science fiction. Det sker i selskab med forsker Laura Horn fra RUC, Niels Dalgaard, ph.d. i nordisk litteratur med fokus på science fiction og Esben Toft Jacobsen, instruktøren bag Netflix-serien The Rain. Aften modereres af Berlingskes filmanmelder Kristian Lindberg.

Torsdag den 11. april kl.19.15-21 på Roskilde Bibliotek

BOOKTALK: IN ENGLISH
You might love or hate the genre, but do you really know just how diverse it is? Whether it’s space opera, dystopian, feminist or something else there is a great deal to like. Get a taste of what the genre might do for you, when the librarian Susan Jessen Spiele talks about some of her favorites – and perhaps add your own. Free, no sign up.

Tirsdag den 2. april kl.19-21 på Roskilde Bibliotek

klima
BOOKTALK: KLIMA I SCIENCE FICTION, SCIENCE FICTION I KLIMA
Vi snakker mere og mere om klimaet, naturens overlevelse, grøn omstilling og bæredygtighed. I science fiction har klimaet altid haft en central rolle. Her kan forfatterne eksperimentere med uhyrlige katastrofer, mærkværdig natur og fremmede planeters økosystemer. Der er måske ikke langt fra fiktionen til virkelige klimakatastrofer, eller er der?
Bibliotekar Gustav Lindberg Maindal causerer over emnet med udgangspunkt i en række velkendte science fiction værker.

Mandag den 29. april kl.16-17.30 på Roskilde Bibliotek

 

tormod
FOR BØRN FRA 5 ÅR: TORMOD TEGNERS SCIENCE FICTION TEGNESKOLE
Fremmede væsner er i sig selv fascinerende, men at skulle opfinde sine egne, appellerer i den grad til fantasi og fortællelyst. Alle kan være med og lære noget. Har du en yndlings science fictionbog eller -figur, som du gerne vil lære at tegne, kan du tage den med. Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig.

Lørdag den 6. april kl.10.30-13 på Roskilde Bibliotek

 

 

Vi anbefaler: 3 gode science fiction bøger, som du kan gå i gang med nu

 

 

Materialer