Fra a til 3D

07.09.17
Oplev litteratur skabt til digitale medier og interaktion med dig. Udstillingen varer fra den 4.oktober-13. november

Litteraturen tager nye vilde former i disse år. Især den digitale litteratur vinder større fodfæste i udlandet og tager stadig nye sjove og spændende retninger. Biblioteket er begejstret over at have danmarkspremiere på over 20 danske og Internationale digitale værker af Ursula Andkjær Olsen, Thomas Seest  m.fl. Kom og oplev litteratur skabt til digitale medier og interaktion med dig. 

Fra a til 3D-udstillingen - bliv inspireret

Lad dig overraske over, hvordan litteratur, bøger og skrift også kan se ud.
Udstillingen Fra a til 3D tager dig på en rejse gennem litteraturens forskellige former. Fra de nyeste digitale og internationale værker til de ældste danske bogtryk. Her er bøger ikke bare bøger, men også kunstobjekter og byggematerialer – og litteratur læses ikke nødvendigvis ved, at du bladrer i en bog, men derimod klikker eller swiper dig gennem den gode historie.
Fra a til 3D byder på kartoffeltryk og 1700-tals bøger, 3D-printere, book art og præsenterer nye danske digitale litteratur-værker. Lav dine egne digte med poesimaskinen ud fra tekster leveret af digter Ursula Andkjær Olsen og gå på opdagelse i de digitale værker håndplukket til udstillingen.
Kunstner Julie Dalsgaard Knudsen laver to skulpturer af kasserede bøger. Den ene kan du se på Roskilde Bibliotek, mens den anden turnerer rundt til lokalbibliotekerne i udstillingsperioden.


4. oktober – 13. november
Sted: Roskilde Bibliotekerne
Vi opdaterer løbende med mere info om udstillingen her: www.roskildebib.dk/fra-a-til-3d

 

 

Filer