Julehistorier

Julehistorier for børn

23.11.19
Bibliotekarens gode bud på julelæsning i sofaen

Af Charlotte Holm Juul, børnebibliotekar ved Roskilde Bibliotekerne

Noget af det hyggeligste ved december er at sætte sig godt tilrette i sofaen, foran kalenderlyset og læse en julehistorie for de yngste i familien. Er du enig, så læs her, hvad I skal læse.

Drengen der drog nordpå med sin far for at finde julemanden af Kim Leine

Andreas bor i Grønland med sin far, mor og lillesøster. Han glæder sig til jul og julehygger med hele familien. Altså lige bortset fra far. For han hader julen.
Andreas er sikker på, at det vil ændre sig, hvis far møder julemanden. Han overtaler ham til at tage med nordpå for at finde julemanden.
En hyggelig og flot illustreret billedbog, hvor du inviteres med på en slædetur, både du og dit barn vil huske længe efter jul. Fra 5 år.

Gyldendals store julebog for de små

En julebog fyldt med historier, sange, opskrifter og ideer til kreative juleting, børn og forældre kan lave sammen. Mød blandt andre Vitello, der er bekymret for, at julemanden opdager de uartige ting, han har gjort i løbet af året.
I håb om at få racerbanen, der står øverst på ønskesedlen, køber han en vidunderlig julegave til mor. Eller gør han? For der er også den der seje monstermaske, han godt selv kunne tænke sig. Historien om Vitello er fra 5 år, og det samme er Lotte kan nemlig alt - næsten.
For børn fra 3 år, er der blandt andet historier om Rita & Krokodille, der kælker, og Betty, der skal holde jul og hygge ekstra om mor, der ikke havde råd til at holde jul, da hun var barn.
Bogen er oplagt at læse sammen som familie.

Lasse-Leif – DM i æbleskiver af Mette Finderup

Følg Lasse-Leif gennem december, hvor han ikke kan forstå, hvorfor nissen ikke kommer med en pakke til julesokken. Han laver juledekorationer med mormor, er til kedelig voksenfødselsdag, får spist en masse æbleskiver og meget mere.
Bogen indeholder i alt 13 historier om Lasse-Leif og Luske-Lise, så der er masser af historier og sjove illustrationer helt frem til jul. Fra 4 år.

Materialer