Lysfest på Kulturstrøget

25.10.17
Tre tips til Lysfest fredag 2.11

Fredag 2. november vender Roskildes funklende event, Lysfesten, tilbage, og nu er programmet klar. Kulturstrøget inviterer dig i år til at se din verden i et nyt lys, når regnbuen er temaet for lysinstallationerne og de mange aktiviteter.

Se verden i et nyt lys, genopdag Roskildes afkroge og store pladser og bliv overvældet af lysets kraft, når Lysfesten får Roskildes bymidte til at lyse i vintermørket. I år er temaet regnbuen, der med dens mangfoldighed, historie og videnskabelige udvikling skinner gennem de flotte lysinstallationer og fantasifulde aktiviteter langs Kulturstrøget og i bymidten.

En af arrangørerne, Hanne Kathrine Rasmussen, giver dig her sine tre bedste tips til en god oplevelse på fredag:

  • Læs programmet, der er mange ting at vælge imellem, så du kan skræddersy din helt egen oplevelse
  • Vær nysgerrig, du kan helt sikkert opleve ting, du ikke har set før
  • Gå en tur ned langs Kulturstrøget og opdag de mange lysinstallationer 

Det er gratis at deltage i Lysfesten, der afholdes på Kulturstrøget kl.17-21

Projektleder for Lysfesten, Sofie Jekel, fortæller:

”Vi har en del henvendelser, hvor folk vil vide, om Lysfesten er Allehelgen og Halloween med slik og ballade. Det er det ikke. Vi fejrer lyset og den glæde, det er at se lyset udfolde sig i de mørke måneder, der kommer. Derfor ligger Lysfesten også, når vi er skiftet til vintertid”, fortæller projektleder Sofie Jekel.

Bisse og regnbuen
"I år vil du blandt andet kunne være med i det store lysfestoptog, tage rejsen mod enden af regnbuen, møde guder og elvere eller se og høre Bisse spille ved Sankt Laurentius Kirketårn. Intet er for magisk til Lysfesten", siger Sofie Jekel.

”Vi afslutter aftenen med et eventyrligt brag af en koncert med Bisse, som i aftenens anledning bliver akkompagneret af Roskildes eget Kor Kor, lyskunstneren Mads Vegas og WoWiWo’s brændende haiku-digte. Vi bliver blæst væk”.

Åbent langs hele Kulturstrøget
Lysfesten er arrangeret af Kulturstrøget, der løber fra Byens hus og til biblioteket. Netop Kulturstrøgets aktører åbner på aftenen dørene for helt specielle oplevelser i lysets skær.

Du kan også bruge aftenen på at gå en tur ned ad handelsgaden og opleve Open By Night, støde på det store, lysende lysfestoptog og lade dig bjergtage af den funklende virkelighed, du står midt i.

Find hele programmet på kulturstrøg.dk eller hent et printet eksemplar på biblioteket.