Ny indgang skitse

Ombygning af Roskilde Bibliotek

- Byggeri fra efteråret 2018 og frem til efterår 2019

Roskilde Bibliotek og Borgerservice får en ny hovedindgang med cafe og terrasse mod Kulturstrøget.
Med et rekreativt opholdssted og byrum omkring Rosenhaven bliver Kulturstrøgets styrket og biblioteket bliver en tydeligere del af bymidten.

I det ombyggede bibliotek vil flere af bibliotekets aktiviteter foregå i stueplan og biblioteket bliver indrettet i overensstemmelse med moderne biblioteksprincipper for formidling og ophold.

Netværkstedet vil i den nye indretning blive flyttet op i stueetagen og vil ligge med udsigt mod Rosenhaven, ligesom cafeen vil blive flyttet om mod Rosenhaven med en ny terrasse.

Borgerservice flytter fra Rådhuset til Dronning Margrethes Vej til biblioteket, hvor der fremover vil være fuld borgerservice-betjening og dermed både øge tilgængelighed og udvide åbningstiden for borgerne.

I forbindelse med ombygningen, får byen også en ny praktisk kile fra handelen i Algade ved den gamle Kino-biograf, gennem den renoverede biblioteksplads og med adgang gennem biblioteket til Folkeparken.

Der vil ske ændringer for borgernes brug af biblioteket i den periode byggeriet står på. Vi vil gøre vores bedste til at informere om ændringerne, så de ikke bliver til gene for bibliotekets brugere.

Du kan følge med i sidste nyt om ombygningen her.


Tidsplan

August 2018 - november 2019

Økonomi:
Byrådet har bevilliget 11 millioner kroner.

Kontakt:
Stine Staunsager Larsen, Vicebiblioteks- og Borgerservicechef: Tlf. 3084 1215 / stinesl@roskilde.dk