Videnskabsdag

Se hele programmet

Torsdag 24/2 holder vi på Roskilde Bibliotek videnskabsdag. Hele dagen igennem er der sjove aktiviteter for både store og små børn, og sidst på dagen kan de voksne blivere klogere på universet. 

Find programmet for dagen nedenfor, og lad dig inspirere af titlerne nederst i artiklen inden den store dag går løs. 

Aktiviteterne for børn kræver ikke tilmelding og er gratis.

Program:

 • Kl. 10-10.45: "Kroppens ABC": Forfatterne bag børnebogen fortæller gennem sjove aktiviteter, hvordan kroppen fungerer. For børn fra 5 år og deres voksne. 
   
 • Kl. 11-11.45: H.C Ørsted Show med Experimentarium: Kom tættere på H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen med Experimentariumet. For børn fra 3.-9. klasse og deres voksne. 
   
 • Kl. 12-13.30: Hands on forsøg med Experimentarium: Vær med til to sjove forsøg for hhv. børn fra 0. klasse og børn fra 3.-6. klasse. 
   
 • Kl. 12.30-12.45: Papirflykonkurrence: Medbring dit eget og deltag i konkurrencen. 
   
 • Kl. 13-13.45: Er månen grøn ost? Og andre spørgsmål til professoren: Besøg af videnskabsjournalist og forfatter Lars Henrik Aargaard. For børn fra 8 år og deres voksne. 

I løbet af dagen kan I også lave sjove drop-in aktiviteter fra kl. 10-14: lav jeres eget solsystem, byg papirfly, test om I kan blive astronauter eller gå på Fakta-skattejagt. 

Derudover kan I få en to go-pose med hjem med idéer til gode bøger, forsøg og lignende

For de mindste: Klæd dig ud som astronaut, hop fra planet til plaet, tegn ene planet eller hyg med en af de mange videnskabsbøger vi har udstillet. 

Dagen er en del af DR's tema om videnskab og i samarbejde med Sjov Ferie. 

Foredrag for de voksne:

I de senere år er atronomer, biologer, geologer m.fl. begyndt at arbejde sammen under overskriften "astrobiologi" for at søge efter svaret på om der er liv i det uendelige univers. 

Astrofysiker ved DTU Space Michael Linden-Vørnle giver et overblik over universets udvikling "fra big bang til DNA" og præsenterer de seneste resultater fra astrobiologien. 

Læs mere om foredraget og køb billetter her.

Materialer