4.B fra Absalonskolen på besøg i Kreativt hus for børn for at se udstillingen "vilde væsner og sære steder"

Vilde væsner i Kreativt hus for børn

4.B fra Absalonskolen var på besøg

I denne vinterferieuge er det sidste chance for at opleve udstillingen "Vilde væsner og sære steder" i Kreativt hus for børn. Udstillingen bygger på det arbejde mange af Roskildes børn lavede gennem flere workshops i efteråret. I sidste uge var 4.B fra Absalonskolen også forbi udstillingen for at se deres egne værker. 

På en workshop i efteråret med forfatter og illustrator Jan Kjær i efteråret lavede 4.B tegninger af deres egne vilde væsner. Tegningerne er netop nu en del af udstillingen, der er iscenesat af billedkunstner Maria Lau Krogh. Elevernes tegninger pryder væggene i rummet, og nogle af væsnerne er også blevet til figurer i et spillekort.


Eleverne går rundt med lommelygter og leder efter deres værker, og man kan mærke, at de bliver stolte, når de finder deres egne eller vennernes væsner. Flere af dem nævner, at de synes, det er ret sejt. Og der er fortsat glæde ved at tegne, så eleverne får udleveret tegnetavler, så de kan tegne videre – med inspiration fra alt det, de har set og oplevet i udstillingen.

Booktalk med børnebibliotekarer René Toft og Signe Greisgaard

Bagefter bevæger klassen sig til Roskilde Bibliotek, hvor børnebibliotekarerne René Toft og Signe Greisgaard Larsen holder en booktok for klassen om vilde væsner og sære steder i litteraturen. Snakken bevægede sig blandt andet ind på Loch Ness uhyret.

 

"Vilde væsner og sære steder"

Udstillingen tager afsæt i en række workshop afholdt i 2021, hvor de medvirkende børn kunne møde forfatter Benni Bødker, billedkunstner Maria Lau Krogh, fortæller Kasper Sørensen og forfatter/illustrator Jan Kjær.  Gennem de kunstneriske forløb fik børnene forskellige kunstneriske redskaber til at formidle og fortolke myter og sagn. Udstillingen er et indblik i børnenes proces og eventyrlige historier.

Så kom og oplev børnenes egne mytiske skabninger både skulpturelt, visuelt og gennem fortællinger på tekst og lyd. Udstillingen er iscenesat af billedkunstner Maria Lau Krogh.

Udstillingen er en del af en større indsats for læselyst i bred forstand kaldet-Vilde Væsner og sære steder. Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens Udviklingspulje.

Oplev udstillingen i Kreativt hus for børns åbningstider. Sidste dag er lørdag 26. februar kl. 10-14.