musikere

Om dette arrangement

Tid
19:15 - 21:00
Pris
50 kr.
Bibliotek
Lokalitet
Scenen
Målgruppe
For voksne
Musik

50 år med EF, EU og den politiske rock

03.11.22
Musikalsk talkshow med Peter Ingemann, Tømrerclaus og Thomas Vilhelm.

I oktober 2022 er det tid til markeringen af 50 året for EF afstemningen, der resulterede i et ja til det europæiske fællesskab. Langtfra alle var enige, og det prægede den politiske rockscene med navne som Skousen og Ingemann, Røde Mor, Musikpatruljen, No Name, Arne Würgler, Jomfru Ane Band med flere. 

Peter Ingemann var en central nøglespiller på 70’er scenen som en del af No Name, Skousen & Ingemann, Musikpatruljen, Røde Mor, studiemusiker på Sebastians første engelske og dansksprogede albums, organisatorisk samlingspunkt omkring Gasolin, Kim Larsen, Lyd og Lys foreningsarbejde, Huset i København samt en række politiske happenings. Ingemanns samlede rolle i dansk rock kan vanskeligt overvurderes, hvilket stadig gør ham til en vital figur i 2022.

Tømrerclaus tilhørte inderkredsen, der grundlagde Thylejren i 1970, han var guitarist hos Skousen & Ingemann og Musikpatruljen, bidrog til den første Christiania pladen med Lone Kellermann i 1976, lavede performancekunst og kultplader med Dan Turéll & Sølvstjernerne, haft eget pladeselskab og salgsportal i mere end 45 år og kæfter stadig op om DR, public service, woke generationen og deres identitetspolitiske ideologi. En rastløs kunstner i vedvarende bevægelse, der i den grad er sin egen og altid har været det.

Thomas Vilhelm, der er en generation yngre end Ingemann og Tømrerclaus, har gennem de seneste 15-20 år skrevet, redigeret og udgivet et større antal bøger om musik-, film og kulturstof, været researcher, producer og studievært i sit eget radio- og podcast program Hos Vilhelm og arbejder pt på yderligere to bogudgivelser i 2022-23. Den ene udkommer i slutningen af oktober/starten af november i år, ‘Mine mange musikalske venner’, skrevet i samarbejde med Allan Mortensen. 

De tre herrer gør subjektiv status over fem årtiers holdningspræget dansk rock og spiller klassikere fra en svunden æra i trioform med sange fra flere af de nævnte navne. Det bliver utvivlsomt ord- og anekdoterigt, når de to generationer stævnesætter hinanden med guitar, bas og trommer samt musik og meninger. Er de mon enige? Har de skiftet holdninger undervejs? 

Arrangementet er en del af Spil Dansk ugen.

 

Adgang til Roskilde Bibliotek

Vores biblioteker er indrettet med god plads, så du kan komme rundt med kørestol, rollator eller barnevogn.

Læs mere i denne artikel