Freja studentermedhjælper
Freja studentermedhjælper

Podcast til din sommerferie

Sprøde podcastforslag

Min guilty pleasure er podcasts! Jeg er en kvinde i start 20'erne, der til dagligt studerer dansk på Københavns Universitet, og så arbejder jeg som studentermedhjælper her på Roskilde Bibliotekerne.

Jeg nyder at høre podcast, og jeg kan bruge mange timer på at forsvinde ind i lyduniverset. Oftest lytter jeg til true crime og dokumentarer, men også fortællinger om musik, kunstnere og deres kunstneriske skabelsesprocesser.

Hvis du ligesom mig selv, skal bruge din sommerferie på at koble af, måske sidde med et glas kold rosé i den ene hånd og en saftig skive vandmelon i den anden, så kommer her et par af mine anbefalinger til, hvad du kan lytte til i din ferie - eller på vej til din feriedestination.

Podcasts om musik:
Min hverdag er fyldt med musik. Jeg har selv spillet musik, og jeg har ikke et eneste minde fra min barndom, hvor der ikke har kørt musik i baggrunden. 

"Splittet til atomer" en DR podcastserie om hits.

I 'Splittet til atomer' fortæller musikerne om skabelsen og betydningen af deres helt store hits. Hør f.eks. Medina fortælle om 'Ensom', Lukas Graham om '7 years' og mange flere.

"Hvem er..." en DR-podcast om artisterne. 

Efter du har lyttet til, hvordan de lavede deres største nummer, kan du høre dem fortælle om deres liv, om det at blive kendt eller om det at miste sig selv i et nyt liv. 

"Lydhør" Mentale udfordringer i musikbranchen.

De to medlemmer af Blæst Lauge og Valentin fortæller om hvilke udfordringer, der følger med en karriere i rivende udvikling.

Nervepirrende dokumentarer:
Ligesom så mange andre, er jeg krimifan, og de her podcastserier er så spændende, at de kan få hårene til at rejse sig.

"LSD-kælderen" en DR-dokumentar om LSD forsøg.

I fire små rum i kælderen under Frederiksberg Hospital blev flere hundrede patienter behandlet med LSD i 1960'erne. Denne dokumentar er både hjerteskærende og nervepirrende.

"Det brændte bordel" en DR-dokumentar om bagsiden af bordellerne. 

Hør de uhyggelige fortællinger om nogle af de bordeller, vi har i Danmark, og om hvordan bagmændene udnytter udlandske kvinder.

Feminisme og sex:
At høre en podcast om andre kvinder og deres oplevelse af at være kvinde er noget så berigende, og så får den mig ofte til at hyle af grin og nikke genkendende på hovedet.

"KH underlivet" en podcast af Emma Libner.

Hør om den første gang, naturlig prævention, vibratorer og menstruation med Emma Libner og hendes spændende gæster. Denne podcast er med til at aftabuisere kvindekroppen og alt det, der hører med til at være ejer af sådan en.