Bogforsider

Bøger til nysgerrige 3-6 årige

Af Charlotte Holm Juul, børne- og ungebibliotekar på Roskilde Bibliotekerne.

Hvornår er det nat? Og er numser forskellige? Har du et nysgerrigt børnehavebarn med hovedet fuld af spørgsmål, så er denne uges anbefalinger lige noget for jer. De to følgende bøger er gode at læse for børn fra ca. 3-6 år og kan undervejs være udgangspunkt for en fin snak om forskellighed, kroppen, rummet og andre store emner og spørgsmål, der suser rundt i små hoveder.

Her er vi af: Noter om livet på planeten jorden af Oliver Jeffers

Kom en tur med ud i rummet, hør om mælkevejen og planeterne omkring jorden. Kom med under havet, bliv klogere på kroppen, og se hvor forskellige mennesker er. Vi når vidt omkring i denne billedbog, der er skrevet af en far til sin nyfødte søn. Historien er en kort introduktion til livet, og hvad det er for en størrelse. Bogen er rørende og giver både forældre og børn noget at tænke over, og vil uden tvivl sætte gang i snakken om nogle af de ting og begreber, som børnehavebørn typisk undrer sig over. Anbefales fra 4-7 år.

Bare numser af Annika Leone

Mira skal med far og mor i svømmehallen. Hun skal i dag hoppe i det store bassin og er nervøs. I omklædningsrummet ser hun en masse numser. Både firkantede, runde og rynkede – og tissekoner og bryster, som findes i lige så mange forskellige former som numser. Ude i svømmehallen er fars numse blevet lidt for stor til badebukserne, og Mira må redde ham og overvinde sin frygt for det store bassin, da han taber dem. En sjov og god billedbog fuld af fantastiske illustrationer, der på en fin og objektiv måde viser, hvor forskellig kroppe kan være. Kan læses for børn fra 3-6 år.
 

Materialer