Det læste Roskildes børn i 2022

De mest udlånte børnebøger sidste år

Roskildes børn er ret enige om, hvilke bøger der hitter. Igen i år er Sallys far på det meste af vores top liste over de mest udlånte bøger - men dog ikke på førstepladsen ... Se bare her. 

Find også listen over de mest udlånte voksen-bøger

1. Flemming Quist Møller: Cykelmyggen Egon

Det er ikke kun os, der har været ramt af en cykelfeber i år. Årets mest udlånte børnebørn er nemlig Flemming Quist Møllers evige klassiker Cykelmyggen Egon om den flyvende myg på en racercykel. 

Lån Cykelmyggen Egon her

2-12. Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen: Sallys far

De tåkrummende pinlige bøger om Sallys far dominerer igen i år udlånslisten og optager alle pladserne fra den 2. til den 12. mest udlånte bog for børn - og vi forstår godt hvorfor. De sjove, bramfri bøger, der ikke løfter pegefingre er ikke til at stå for. 

Hvad end Sallys far er langt ude i skoven, er sygt pinligt, på fed ferie eller bander (- ad helvede til), så er både børn og voksne godt underholdte. 

Lån bøgerne fra Sallys far-serien her 

13. + 14. Jan Kjær: Nomerne

På 12. og 13. pladsen har to bøger fra en anden populær børnebog-serie. Nemlig Jan Kjærs bøger om det lille folk Nomerne. Nomerne har forskellige farvede masker, der fortæller hvilken slags nom, de er. I Nomer-serien er der både billedbøger til oplæsning og letlæste bøger (i forskellige sværhedsgrader). 

Lån Nomer-bøgerne her

15.-17. Kin Fupz Aakeson: Vitello

På hele tre pladser finder vi tre bøger om drengen Vitello, der hedder Vitello fordi hans mor engang har bået i Italien - dengang hun var meget ung og smuk. Det er en sjov og fantasifuld serie om den skarns-agtige Vitello, som de 5-9-årige vil elske. 

Lån bøgerne om Vitello her

18. + 19. Jakob Martin Strid: Mimbo Jimbo

Strid er en af Danmarks nok mest elskede tegnere, forfattere og illustrator. To af bøgerne fra hans fantastiske serie om den blåelefant Mimbo Jimbo er også nogle af de mest udlånte bøger sidste år. 

Lån bøgerne om Mimbo Jimbo her