Det skal du læse for de mindste

10.10.19
Kan man læse for en baby?

Og hvorfor overhovedet læse for helt små børn? Det er aldrig for tidligt at introducere børn for bøger. Ved at læse små korte historier, pege og tale med barnet om billeder og de ting, der sker i bøgerne, hjælper du nemlig dit barns sprog godt på vej.
Har I bøgerne liggende sammen med legetøjet, kan han eller hun også selv gå på opdagelse i dem, og det bliver hurtigt en helt naturlig ting at hive fat i en bog.
Vi anbefaler her tre, der er et hit blandt de mindste børn.

Hvor er hr. Hund? af Ingela P. Arrhenius
Find hr. Hund, fru Kanin, hr. Mus og de andre dyr bag de bløde filtflapper. De er dejlige at røre ved og til sidst kan man finde sig selv i spejlet på bogens bagerste side.
De enkle illustrationer er farverige og nemme for barnet at få øje på. Der findes tre lignende bøger af samme forfatter. Fra 0-2 år.

Mimbo Jimbo siger godnat af Jakob Martin Strid
Det er aften, og Mimbo Jimbo skal i seng. Først siger han godnat til alle dyrene og efter at have læst godnathistorie, børster han tænder. Strids Mimbo Jimbo-univers er perfekt til de mindste børn. Denne bog er for de 1-3-årige og gør tandbørstningen lidt lettere.
De endnu yngre kan stifte bekendtskab med den blå elefant og hans ven flodhesten Mumbo Jumbo i form af helt små bøger, der passer til babyhænder. Til de lidt ældre, er der bøger med mere historie og tekst.

Lili elsker mad af Kim Fupz Aakeson
Lili er vild med broccoli, kylling og tomater. Eller er hun? Hunden Vovvov bliver i hvert fald mæt. En sjov og simpel historie, hvor tekst og billeder fortæller to vidt forskellige historier.
En del af Fupz Aakesons sjove serie om selvstændige Lili og hendes bedste ven Vovvov. Fra 2-4 år.

Materialer