Forside Dragernes konge

Heksejægerens bytte af Pernille Eybye

Tyrannen Tarodan har forbudt al magi, men magiske kræfter lader sig ikke tæmme. En grumme god start på serien ’Dragernes konge’. Dansk fantasy sprudler af energi.

Bogen omhandler klassiske temaer som kærlighed, venskab og identitet. De to forfattere har i den grad kreeret et spændende og handlingsmættet univers, så man sidder fuldstændig klistret til siderne. Med idéen om et fælles skriveprojekt blev kongeriget Perina skabt. De to bøger i serien tager udgangspunkt i to forskellige handlinger, som til sidst flettes sammen til én helhed. Eybye og Evytt har hver skrevet et bind i serien, og det fungerer rigtig godt.

I ’Heksejægerens bytte’ er smeden Taysin den tavse, godmodige type, som er hemmeligt forelsket i den urtekyndiges datter Lill. De bor i den lille by Gida langt væk fra den tyranniske Kong Tarodan og hans frygtede heksejægere. Livet i den fredelige landsby tager en uventet drejning, da heksejægerne ankommer til byen. Tingene løber af sporet, og Taysin og Lill må flygte for deres liv. Men hvad er der galt med Lill og hvem er Taysin egentlig?

Årh, det var spændende læsning lige fra første side. Jeg er dybt imponeret over dansk og nordisk fantasy, som i disse år sprudler af energi, og det vælter ud med gode romaner fra forlagene. ’Heksejægerens bytte’ er en af disse salige læseoplevelser, som bare fungerer uden dikkedarer. Personerne er super fede, de fremstår spillevende og har hver deres karakteristika, som gør dem unikke, uden at det bliver overgjort. Man møder selvfølgelig også den ultimative ondskab i form af den mystiske og grusomme heksejæger Artain, som kan få selv Paven til at tisse i bukserne af skræk!

Forfatterenes fælles forfatterprojekt er virkelig spændende, og jeg får lyst til at vide meget mere om processen og om, hvordan de sammen har planlagt fortællingen, så den munder ud i én fælles historie.

Oprindeligt skrevet af Pia Bechmann, Litteratursiden.

Tags