Historiske børnebøger

Historieformidling til børn behøver ikke at være tør og kedelig.

For at være helt ærlig var jeg aldrig den mest entusiastiske elev i historietimerne. Sikke en gaber at pløje sig igennem de mange, knastørre A4-ark om oldtiden, lensmænd, syvårskrigen eller bondeoprøret - som jo egentlig er virkelig spændende emner! Interessen sneg sig da også alligevel ind sammen med alle de bøger, jeg har læst, og fra tv-serier, teater og film – og så hoppede jeg i med begge ben og gravede mig ned i faglitteraturen med kæmpe begejstring.

Som en god forælder vil jeg vældig gerne give den historiske opdagelseslyst videre til mit barn. Der er uendeligt meget at lære af, og de historiske børnebøger vækker perioder, begivenheder og mennesker til live i farverige og dramatiske rammer, som ingen historiebog kan nå til sokkeholderne. Nogle af dem er sjov og ballade med, mens andre er mere præcise i deres gengivelse af historien.

Under alle omstændigheder er det fede ved de historiske børnebøger, at man får øjnene op for, at samfundet, religionen og kulturen var anderledes i tidligere tider, og – måske, hvem ved – for, at de daglige problemer med iPad-tid og uretfærdige forældre kan sættes i perspektiv? Og bedst af alt læser man fantastisk spændende bøger samtidig.

Her har jeg samlet nogle af eReolens børnebøger om de mest coole og interessante historiske figurer og perioder, som I kan læse sammen.

Rigtig god fornøjelse!

/Dagmar

Oprindeligt skrevet af eReolen.

Tags
Materialer