Hurtige spil

04.12.17
Tre små overskuelige spil, der kan hamle op med de største når det kommer til atmosfære og indlevelse.

Der er ingen tvivl om at store, omfattende spil som Mass Effect og Dragon Age med deres enorme universer og komplicerede historier er både spændende og underholdende at lade sig opsluge af. Men nogen gange vil man også gerne bare spille noget uden at skulle sætte en måned af til det.

Vi har fundet tre spil, der alle udmærker sig ved at være korte og overskuelige, men alligevel formår at imponere med deres verden og historie.

I Among the Sleep spiller du et lille barn, der vågner midt om natten. Du kan ikke finde din mor og alle de velkendte ting ser meget uhyggelige ud. Among the Sleep har et meget simpelt gameplay, men er fyldt med atmosfære og hvis man spiller det efter mørkets frembrud er det faktisk også rigtigt uhyggeligt.

I Journey starter du midt i en ørken og skal forsøge at finde vej til et bjerg. Det lyder måske simpelt og det er det faktisk også. Men det er også utroligt smukt og stemningsfuldt lavet og selvom man kan vælge bare at spille det som et underholdende puzzlespil kan man også filosofere over budskaberne i spillet.

Sidste spil er lidt snyd, for det er faktisk to spil, nemlig de ekstremt anmelderroster spil Inside og Limbo fra det danske firma Playdead. Begge spil er simple at gå til, men der skal tænkes over gåderne og man kommer til at dø rigtig mange gange.

 

Oprindeligt skrevet af Brøndby-Bibliotekerne.

Tags
Materialer