Karen med en række af de nye billedbøger
Karen med en række af de nye billedbøger

Ny billedbogsserie for ordblinde

”Læs med dit barn” er en ny serie af billedbøger, der er udgivet af Gyldendal og i samarbejde med Læs for Livet og Ordblindeforeningen.

Seriens bøger fortæller gode og sjove historier på en let måde, så også ordblinde forældre eller bedsteforældre har en mulighed for at læse op for deres børn og børnebørn. 

Seriens billedbøger er skrevet og tegnet af forskellige forfattere og illustratorer. Nogle af billedbøgerne er historier, som allerede er i bibliotekets krybber. Men historierne er nu omskrevet, så de er lettere at læse op.

Læs fx ”Omars Altan” af Trine Bundsgaard. Det er er dejlig og smuk historie om Omar, der er mere interesseret i træer end i at spille fodbold og lege på legepladsen. Han nyder at klatre i træerne og fylde lommerne med kogler, blade og pinde. Omar er også i gang med at lave sin egen skov på altanen.  ”Leg med de andre børn”, siger hans forældre. ”Det er kedeligt”, synes Omar. Lige indtil den dag han møder en pige, der ligesom ham synes, at træer er det bedste i verden.
En bog om venskab, om at være sig selv og selvfølgelig en masse om træer.
Bogen er smukt illustreret af Signe Kjær.

Materialer