Gummisko

Roskildes børn går sammen for børn i Uganda

04.01.24
Gå en tur og bidrag med 20 kroner for hver kilometer til fejl- og underernærede børn i Uganda.

Fra den 8. januar til den 3. februar har alle Danmarks børn muligheden for at bidrage til den årlige Danmarks Indsamling ved at gå. Hver gang et barn har gået en kilometer, donerer Novo Nordisk Fonden 20 kroner.

Hver en kilometer tæller, når man registrerer den. I kan få biblioteket til at registrere kilometerne for jer eller selv registrere dem på www.dr.dk/vigårsammen.

Lørdag den 3. februar afsløres det i den første time af Danmarks Indsamling-showet på DR1, hvor mange kilometer børnene samlet har gået for Uganda.

Børn, som er forhindret i at gå, er selvfølgelig også inviteret til at bevæge sig for Ugandas børn. De kan enten bevæge sig på anden vis eller lade en anden person gå på deres vegne. Børnenes Danmarks Indsamling er for alle.

Gør det sjovt

I kan også gå til og fra fodbold, spejder, ridning eller andre fritidsaktiviteter. Og husk, det er altid sjovest at gå sammen. Kan det ikke lade sig gøre, kan gåturen for eksempel forsødes med en lydbog fra e-Reolen Go.

Neden for har vi samlet et lille udvalg af bøger til inspiration. Her er både billedbøger og fagbøger for de yngste om alt det, man kan finde på en gåtur i naturen, men også bøger for større børn og voksne, der vil gå lidt længere. 

 

Om Danmarks Indsamling-projektet i Uganda

Novo Nordisk Fondens donation går til et Danmarks Indsamling-projekt i West Nile, Norduganda. Projektet administreres af Folkekirkens Nødhjælp og adresserer udfordringer relateret til sult, fødevareusikkerhed, samt fejl- og underernæring blandt udsatte kvinder og deres børn i flygtningebosættelser og værtslandsbyer i det nordlige Uganda. Donationen fra Novo Nordisk Fonden vil gå til at facilitere aktiviteter, som øger kvindernes adgang til og viden om sunde og nærende fødevarer, så de har bedre mulighed for at give deres børn den mad, de har brug for.

Danmarks Indsamling er et samarbejde mellem DR og 12 danske organisationer. Læs mere om Danmarks Indsamling 2024 på www.danmarksindsamling.dk.

Materialer