Pandemipoesi

08.03.22
Vær med fra din telefon

Med to nye interaktive værker sætter vi fokus på litteratur, pandemi og kunstig intelligens. Litteraturen kan være meget mere end ord i en bog. Den kan også være digital, omskiftelig og inkluderende.

Gennem pandemien har vi ikke kunne mødes for at skabe ny litteratur sammen eller inspirere hinanden til ny læsning, men med projektet ”pandemipoesi” undersøger vi mulighederne for at være fælles om litteraturen i det digitale rum.

Forfatter Lea Marie Løppenthin og koder og forfatter Andreas Refsgaard har skabt to digitale værker, der forener pandemien, litteraturen og kunstig intelligens. Værkerne er interaktive og du kan derfor være med til at skabe dem fra din egen telefon eller computer lige når du vil.

Værk: Pandemipoesimaskine

Hvorfor ikke slutte pandemien ordentligt af med et digt og dele det med en ven? Under overskriften Pandemipoesi har vi sammen med forfatter Lea Marie Løppenthin skabt en lettilgængelig litterær legeplads.  Oplev hvordan ny litteratur også er noget du selv er med til at skabe. Leg med Løppenthins tekster på mobilen, sæt ord på pandemien og del det med andre:

Læs mere om værket, og se hvordan du kan være med: Mangler du en pandemipoesimaskine? | Roskilde Bibliotekerne

Værk: Ord fra en andens mund

Hvordan ser en kat, et barn eller en desperat single på pandemien? Kreativ koder og digital forfatter Andreas Refsgaard har sammen med biblioteket skabt et værk til computeren, hvor du helt bogstaveligt skal åbne munden for læse om pandemien fra forskellige synsvinkler. Refsgaard har allieret sig med en kunstig intelligens for skabe teksterne. Er det kunst eller bare kunstigt?  

Læs mere om Refsgaards værk og vær med: Leg med litteratur: Ord fra en andens mund | Roskilde Bibliotekerne

Pandemipoesi er et projekt med litterære aktiviteter og begivenheder støttet af Slots og Kulturstyrelsen