4 gode råd til studiestart

Få en god start på ungdomsuddannelsen med dit bibliotek

Lige nu starter mange på ungdomsuddannelser i Roskilde Kommune. 

Det kan være, du skal til og starte på gymnasiet eller HF og lære en masse, spændende nyt! Det betyder også nye indtryk, projekter og opgaver, du skal have styr på. Og her kan dit lokale bibliotek være en rigtig god hjælp. Her følger 4 gode råd du til dig der starter på ungdomsuddannelsen.

1: Brug dit lokale bibliotek

Når du skal skrive opgave, kan vi hjælpe dig med at finde bøger om genforeningen, rødstrømpebevægelsen og lige det emne du søger. Skulle den helt rigtige bog ikke stå på hylden, så kan vi finde andre relevante bøger og kilder. Har du brug for et stille sted til at skrive opgave alene eller med din gruppe, så har vi gode lyse omgivelser, hvor i kan sidde i ro. Så kom forbi - du er altid velkommen. Lokalbibliotekerne har åbent alle dage kl. 7-22

2: eBiblioteket

På eBiblioteket har vi samlet alle vores digitale tilbud. eBiblioteket er en samling af databaser og hjemmesider, som normalt koster penge at få adgang til, men du kan igennem biblioteket kan bruge kvit og frit. De fleste kan du tilgå hjemmefra, men nogle skal du bruge fra vores computere på biblioteket. Til opgaver kan du med fordel bruge Infomedia til at finde de nyeste artikler. Prøv at give eBiblioteket et kig med linket under:

Ebiblioteket

3: Husk de små pauser (måske med en film?)

Det er vigtigt at huske pauser hvor hovedet lige kan få lov at slappe af. Man kan blive helt rundtosset i opgaveperioder og derfor er det vigtigt at få lidt luft til hovedet. Engang imellem kan det være rart at slappe af med en film. Her er Filmstriben en god mulighed! Her finder du en masse spændende dokumentarer, kortfilm og meget andet.

Filmstriben

4: Biblioteksvagten

Du har måske ikke tid til at nå forbi biblioteket i dag. Man kan både have et job, gå til en sport eller have andre ting at se til når man går på ungdomsuddannelser. Men det er aldrig for sent at få svar og her kan du få hjælp af biblioteksvagten.dk. Du kan både chatte med en bibliotekar eller skrive en mail. Hele ugen igennem kan du få hjælp til kilder, litteraturhenvisninger og meget andet.

Biblioteksvagten