Er du underviser?

01.11.23
Underviser du på ungdomsuddannelserne eller i udskolingen?

På Roskilde Bibliotekerne arbejder vi løbende med at finde de bedste måder at understøtte elever og studerendes uddannelsesforløb på og på at gøre adgangen til vores samlinger og viden om informationssøgeteknikker, kildekritik mm. mere synlig og lettere tilgængelige for især de studerende der skal i gang med en større opgave.

Lige nu har vi nedenstående tilbud til dig  og din(e) klasse(r).

 • Introducerende biblioteksbesøg med omvisning
  Her bliver eleverne introduceret til bibliotekets samlinger og øvrige faciliteter. Vi gennemgår hvordan et folkebiblioteks opstillinger er bygget op og giver eleven en grundlæggende forståelse for dk5 systemet, sådan at den enkelte bagefter har styr på en af de væsentligste nøgler til at finde rundt i ethvert folkebibliotek, der måtte ligge nærmest elevens hjemadresse.

  Vi ser også på sammenhængen mellem bibliotekets søgebase og den fysiske placering af materialerne på Roskilde Bibliotek gennem små øvelser, hvor den enkelte får lov at prøve den nye information af i praksis.

  Afslutningsvis introducerer vi vores digitale bibliotek og de muligheder for opgavematerialer man har adgang til både på bibliotekerne i kommunen, men i mange tilfælde også hjemmefra.
  Formålet med biblioteksbesøget er dels at gøre eleverne fortrolige med stedet og at klæde dem på forud for arbejdet med de større opgaver. 
  Varighed: 1-2 timer.

Er du interesseret i biblioteksintroduktionen, eller har du andet du gerne vil bruge os til, så kontakt Gustav Flyvbjerg Maindal på gustavlm@roskilde.dk og aftal tidspunkt og eventuelle detaljer omkring indholdet.