Let læste sportsbøger til børn

Anbefalet: Letlæste sportsbøger til børn

Vil dit barn hellere spille fodbold end at læse, og sad I klistrede til skærmen, da de danske håndboldherrer fik hængt guldmedaljer om halsen?

Der udkommer et hav af letlæste sportsbøger til børn, og vi har her samlet tre, der kan sparker læseglæden i gang hos de 8-10-årige.
Af Charlotte Holm Juul, børnebibliotekar, Roskilde Bibliotekerne

Håndboldhistorier med Niklas Landin af Ole Sønnichsen

Nicklas Landin begyndte til håndbold som treårig og fortæller om alt fra barndomsklubben til, hvordan det er at være på landsholdet, og hvem hans eget sportsidol er. Og så kommer han til sidst med et godt råd til dig, der selv drømmer om at spille på landsholdet.
En rigtig fin serie til de, der ikke er de stærkeste læsere. Skriften er stor, og der er mange flotte billeder og tegninger undervejs. Der findes otte bøger med håndboldhistorier med hver deres spiller.

Caroline Wozniacki af Per Straarup Søndergaard

Bogen starter dramatisk - lige midt i finalen i Australian Open, hvor Caroline Wozniacki møder Simona Halep. Ligesom på banen er der i bogen fat over feltet, når vi både hører om forældrene, kælenavnet Miss Sunshine og livet i Monaco.
Undervejs kan man også scanne en QR-kode og se et klip med en bare 11-årig Wozniacki, der drømmer om at blive den bedste tennisspiller i verden.
I serien findes også bøger om andre sportsstjerner som Viktor Axelsen og Mbappé.

Champions League af Troels Gollander

Læs om Champion Leagues historie, Europas bedste hold og opbygningen af turneringen. Se også en liste med flest scorede mål de seneste ti år, og find ud af, hvilket år Ronaldo satte rekord med hele 17 Champions League-mål.
En rigtig fin fodboldbog med en masse billeder til ham eller hende, der bare ikke kan få nok af de driblende idoler. Der findes i samme serie også en bog om Premiere League.

Materialer