Podcast: Tidens strømninger 00'erne

24.11.22
Vi er nået til 00'erne i vores rundtur i historien.

Dualismen i årtiernes strømninger bliver næsten ikke mere udtalt end i 00’erne – eller the noughties, som de gode briter ville sige. Det var et ti år med uhæmmet forbrug og samtidig et tiår krig, terror og økonomisk deroute.

Socialrealisme og autofiktion dundrer frem, mens den måske mere uglesete Chick lit og krimigenre ikke finder lige så stor glæde hos kritikerne som hos læserne.

00’erne var også årtiet, hvor den digitale revolution for alvor tog fart, ikke mindst når det kom til kultur og litterærtut. Litteratursiden slog eksempelvis dørene op i 2002 og har siden sammen med et utal af bloggere for midlet litteratur til læselystne danskere.

I det hele taget greb det digitale om sig både, hvad angår bøger, musik og film, men også ens indtil videre mere private liv. I 2004 blev Facebook nemlig lanceret og det er ikke for meget at sige, at intet har været helt det samme igen.

Bibliotekarerne Jan M. Johansen og Ulla Hoberg Lyhne tager dig med tilbage til årtiet og anbefaler skøn- og faglitteratur.

 

Materialer