Anbefalinger af nyere romaner

15.04.24
Bibliotekarerne Jytte og Gitte anbefaler

Dusapin, Elise Shua: Vinter i Sokcho
Arvids, 2020. – 123 sider
En unge kvinde arbejder på et pensionat i Sydkorea, hvor en fransk kunstner en dag indlogerer sig. De tiltrækkes af hinanden, men hvorfor egentlig?

Elling, Lars: Fyrsterne fra Finntjern
Grif, 2023. – 366 sider
Filip er 18 år, og hans bedstefar ligger for døden. Bedstefaren har ikke talt med sin bror i 50 år, og nu i sygesengen beretter han møjsommeligt og opfarende om de to brødres voldsomme historie i Norge, i tiden før første verdenskrig.

Hannah, Kristin: The Women
St. Martins, 2024. – 471 sider
Engelsk, endnu ikke udkommet på dansk.
Da Frances McGraths bror sejler tager
afsted for at kæmpe i Vietnamkrigen, melder hun sig impulsivt til Kvindernes Sygepleje Korps og følger i hans fodspor. Hun er ligeså grøn og uforberedt, som de mænd USA sendte til Vietnam for at kæmpe, og hun overvældes af det kaos og den ødelæggelse, der møder hende samt af det uventede traume, hun oplever, da hun returnerer til et forandret og politisk delt USA.

Harnesk, Tina: Folk som sår i sne
Modtryk, 2023. – 302 sider
Ingen skal bestemme over 85-årige Máriddja! Slet ikke lægen, der vil have hende i behandling. Ved hjælp af en brand, en elg og “Sire” i telefonapparatet, prøver hun at finde den dreng, hun elskede som en søn.

Kapoor, Deepti: Lasternes tid
Gutkind, 2023. – 598 sider
Den indiske Wadia-familie er umådelig rig og magtfuld. Penge betyder alt, og andre mennesker er ubetydelige brikker i deres spil.
Dog har sønnen et svagt punkt eller to.

Niemi, Mikael: Sten i silke
Modtryk, 2023. – 521 sider
Mikael Niemis dragende prosa fører endnu en gang læseren en tur til Tornedalen i Nordsverige. Over flere generationer beskrives en historie om arbejdskamp, fagforeninger, splittede familier, prædikanter og kærlighed.

Nordquist, Lina: Hvor du går følger jeg
Gutkind, 2022. – 383 sider
En fattig familie kæmper for at overleve på et øde husmandssted ejet af en storbonde i Norrland i Sverige i slutningen af 1800-tallet. Et par generationer efter
følger man efterkommerne i det selvsamme hus, og deres historier og skæbner vikles ind i hinanden på forunderlig vis.

Pin, Cecile: Vandrende sjæle
People’s, 2023. – 258 sider
I slutningen af 1970’erne er vietnamesiske Anh på flugt sammen med sine to yngre brødre. Med afsæt i Vietnamkrigens
flygtningestrømme fortælles en medrivende historie om en families skæbne.

Bjergfeldt, Annette: Mr. Saitos rejsebiograf
Modtryk, 2023. – 441 sider
Den smukke argentinske skosælger og danser Fabiola og hendes datter Lita bor på et kloster i Buenos Aires, men må flygte på et fragtskib til New Foundland i 1937.

Haller, Bent: Stuepigen og kranføreren
Lindhardt & Ringhof, 2023. – 406 sider
Børge og Tove bliver forlovet under 2. verdenskrig, hvor de begge deltager i modstandsbevægelsen. Her får vi historien om deres liv, og om hvordan Danmark har udviklet sig fra dengang til nu.

Kennedy, Louise: Over grænsen
Gutkind, 2024. – 380 sider
Cushla er en ung, katolsk skolelærer, der forelsker sig dybt i den gifte, protestantiske advokat Michael. Det er et uoverskueligt problem i Nordirland anno 1975, hvor kampene mellem netop protestanter og katolikker er blodige.

Lunde, Maja: Drømmen om et træ
Grønningen 1, 2023. – 401 sider
Vi er i år 2110. En ung mand er alene på Svalbard. Langsomt finder vi ud af, hvad der er sket, og hvorfor han drømmer om engang at se et træ.

McEwan, Ian: Lektioner
Gyldendal, 2023. – 508 sider
Langt væk fra morens trygge omgivelser sendes 11-årige Roland på kostskole i
England, i tiden efter 2. verdenskrig. Mødet med en klaverlærerinde vækker forbudte følelser og en længsel efter et liv med stabilitet og kærlighed.

Menasse, Eva: Dunkelblum
Batzer, 2023. – 509 sider
Da porten ind til den næsten glemte jødiske kirkegård pludselig åbnes op for kirkegårdens istandsættelse, vækkes minder om grufulde begivenheder under 2. verdenskrig i den østrigske provinsby. Snart ser byens inkarnerede nostalgikere sig truet af de nye tider og sandhedssøgende lokalhistorikere.

Ryan, Donal: Dronningen af Dirt Island
Jensen & Dalgaard, 2023. – 247 sider
Kort tid efter Saoirse bliver født, dør hendes far i en trafikulykke. Herefter er de voksne i hendes liv hendes mor og hendes farmor og farbrødre, som alle gør, hvad de kan for at give hende et godt og trygt liv.

Widholm, Katarina: Tæl hjerteslag
People´s, 2023. – 454 sider
I 1937 har landsbypigen Betty har fået et slidsomt arbejde som tjenestepige i Stockholm. Inden hun ved af det, er hun hvirvlet ind i en svær situation

Materialer