Billede af bibliotekar

Hvem er vi?

12.08.19
Roskilde Bibliotekerne har i mere end 100 år været bemandet af nysgerrige ildsjæle med passion for mennesker, litteratur og kulturelle oplevelser af høj kvalitet.

Hovedbiblioteket ligger på Kulturstrøget i hjertet af Roskilde, og vi har fem fyrtårne placeret i lokalområderne. Hver især hyggelige og inspirerende rum, der hver dag lyser op fra kl. 7-22.
Du kan møde vores bogbus ved 15 forskellige holdepladser i hele kommunen.
Udover at fungere som dit lokale folkebibliotek, er vi et af Danmarks seks centralbiblioteker. Hos os finder du desuden både Roskilde Arkiverne, Borgerservice og Kreativt hus for børn.

Vores formål har altid været at gøre information og kulturel aktivitet tilgængelig for alle. Derfor tilbyder vi dagligt oplevelser, kurser, forfatterarrangementer, koncerter og samfundsaktuelle foredrag - altid med et tvist, der skal få dig til at tænke over noget nyt, eller sætte perspektiv på tilværelsen. Og altid på en rummelig og uhøjtidelig facon, med fokus på fællesskaber og nye relationer.

Du kan spørge os om alt – og vores mange tilbud kan udgøre et fast holdepunkt, når eksa­mensperioden, familieforøgelsen eller pensionistlivet banker på. Studievejledning, barselscaféer, it-hjælp, læse-, lytte- og strikkeklubber og et væld af andre muligheder.

Spørg, hvis du vil vide mere.