Om dette arrangement

Tid
12:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For alle
Film

ROSKILDE:DOX viser "Efterklang: THE MAKEDONIUM BAND"

16.03.24
Charmerende rundtur i den nordmakedonske folkemusik og et fascinerende indblik i den kreative proces hos det evigt udforskende danske band Efterklang.

 

20 år inde i deres musikalske liv har det alternative danske band Efterklang fået en idé.

De vil til Nordmakedonien og samle et band af lokale musikere om at lave en performance foran det arkitektonisk vanvittige monument Makedonium, der hylder landets frihed og uafhængighed.

Mere ved de tre danske musikere ikke, da de lander i Skopje og begynde at uddele flyveblade for at skaffe bandmedlemmer.

Anført af deres hyper-energiske ven og guide bliver de trukket ud ad hovedstaden, ud på landet, op i bjergene og hele vejen til den politiske top i deres jagt på allierede og på landets særegne folkemusikkultur.

Andreas Johnsens film er en charmerende rundtur i både Balkanlandets musikalske kultur og et dyk ind i den alternative, kreative proces hos et af Danmarks mest udforskende bands, hvor der ikke bliver set skævt til en, hvis man pludselig tager et vandglas i sin hånd og spiller på det med en lille ske.

 

Spilletid: Ca. 90 min.

Instruktør: Andreas Johnsen

Sprog: makedonsk, dansk

Undertekster: Engelsk

 

I marts 2024 kan du opleve et udvalg af de allerbedste nye danske og internationale dokumentarfilm på filmfestivalen CPH:DOX. ROSKILDE:DOX er den lokale gren af festivalen - Klik her for at se det fulde program.

 

Kan du ikke få nok af gode dokumentarer? Som optakt til Roskilde Litteraturfestival 2024 viser vi tre dokumentarer om spændende liv - se oversigten ved at klikke her