Decemberhygge

Dødelig december-hygge

15.11.23
Kulden og regnen holder dig inde, og måske har du dårlig samvittighed over, at du hellere vil sidde hjemme på sofaen end være udendørs ?

Men bliv du bare siddende med benene oppe, for vi kommer her med den bedste undskyldning for at blive indendørs hele december måned:
En samling krimier med en beroligende blanding af spænding, hovedpersoner du kommer til at holde af, hyggelige landsbyer og lun humor. Læsning er godt for sjælen og du kan altid gå en tur i januar. 

Molly er en akavet, speciel og meget elskelig hovedperson. Som læser håber man alt det bedste for hende, da hun bliver involveret i opklaringen af et mord, der er begået på det hotel, hvor hun arbejder som stuepige.  

Engelsk landidyl og masser af lun humor skaber en varm og hyggelig stemning i denne historie, der også er lavet som tv-serie. På dansk har den fået titlen "Detektiv ved et tilfælde". 

Denne krimi er til dig, der gerne vil have spændingen spædet op med en god portion romantik. Kærlighedsforholdet mellem hovedpersonen Miriam og den unge fyr Kasper fylder nemlig lige så meget i historien som opklaringen af mordgåden. 

Smukke Toscana er hjemsted for Massimos café BarLume. Da han bliver involveret i opklaringen af et mord, kommer de gamle mænd, der spiller kort på caféen, med mange gode råd til ham. Persongalleriet og den hyggelige, italienske stemning fylder meget i denne krimi, der er den første i en serie på seks titler. 

Er du fan af Barnaby, er der en god chance for, at du også kan lide kriminalkommissær Armand Gamache. Han er venlig og tålmodig, mens han forsøger at opklare, hvem der myrdede kunstmaleren Jane i den idylliske fransk-canadiske landsby. 

Denne krimi har næsten sit eget soundtrack, for historien krydres nemlig med mange henvisninger til musik fra 1960'erne og 70'erne. Den pensionerede privatdetektiv Torben Juhl undersøger, hvad der mon er sket med den forsvundne kunstner Beatrice, som han har mødt i Toscana. 

Angela Merkel kaster sig ud i en ny rolle som efterforsker, da ejeren af det lokale vinslot i Uckermark findes forgiftet. Undervejs kommer hun med mange spøgefulde henvisninger til sin tid som Tysklands kansler - og så er hendes hund opkaldt efter Putin. 

Bibliotekaren Kit sætter sig for at bevise, at politiet tager fejl, da de mistænker hendes veninde for mord. Kit er snarrådig og charmerende og gør sig hurtigt bemærket, da hun begynder at gå politiet i bedene. Historien udspiller sig i et klassisk engelsk miljø, hvor Kit også finder tid til en spirende romance. 

Stegte fasaner, desserter og kager kan godt risikere at gøre dig akut lækkersulten, når du læser denne krimi, der har en engelsk tv-kok som hovedperson. Men nu er du advaret og kan tage dine forholdsregler - altså sørge for at have dine yndlings-snacks inden for rækkevidde, før du åbner bogen.