Drøm dig tilbage til antikken

Anbefalinger inspireret af amfiteatret i Folkeparken

Ulla ligger og drømmer om antikken ved amfiteatret i Folkeparken. Hun ligger på det visne græs og lader sine tanker vandre til en tid, hvor græske guder og gudinder regerede. Helt fortabt i antikkens verden fyldes Ulla med en trang efter eventyr og fortællinger om en epoke, hvor guddommelige kræfter kolliderede, og store helte blev født. Selvom hun ikke kan vende tilbage til fortiden, kan hun blive taget med tilbage til antikkens fascinerende tid gennem denne artikels forslag.

Hver tirsdag i løbet af sommeren deler vi lækkert lytte- og læsestof, som er inspireret af vores skønne by. 
Følg med her samt på Facebook og Instagram

Fag og skønlitteratur for voksne

Litteratur for børn og unge

Musik

Film

Tegneserier

Når man taler om antikken, falder tankerne hurtigt på store tænkere og fortællinger om heltemod. Som modvægt kan vi tilbyde den dejligt fjollede fortælling om Groo, hvis beskedne intelligens står i skarp kontrast til hans styrke og appetit.

En tronraner med gudekompleks formår at udnytte Groos evner til egen vinding, men begår den fejl at undervurdere, hvor nemt Groo misforstår og forvirres af selv de mest basale opgaver.

Tag med på den nordiske Odyssé

Podcast

Tag med ud på en rejse rundt langs de nordiske kyster og de danske øer i hælene på Odysseus. Den græske sagnhelt var nemlig pæredansk. Hør det selv i Den Nordiske Odyssé

 

 

Amfiscenen i Folkeparken

I 1938 blev Amfiscenen i Folkeparken opført. Amfiscenen har rummet flere store begivenheder, koncerter og teatre igennem årene, og så er den placeret som et smukt anlæg, der binder Roskilde Fjord og bymidten sammen.