Drøm dig tilbage til vikingetiden

Anbefalinger inspireret af Vikingeskibsmuseet

Julia har sat sig godt til rette i Havhingsten ved Vikingeskibsmuseet og drømmer sig tilbage til vikingetiden. Måske ser hun sig selv som frygtløs vikingekvinde med skjold og sværd ved sin side og skuende ud over Roskilde Fjord, hvor hun betragter de mægtige vikingeskibe sejle ud havene.

Vi har samlet en række anbefalinger til hele familien, så I også kan drømme jer tilbage til vikingetiden. 

Hver tirsdag i løbet af sommeren deler vi lækkert lytte- og læsestof, som er inspireret af vores skønne by. Følg med her samt på Facebook og Instagram

Fag og skønlitteratur for voksne

Litteratur for børn og unge

Tegneserier

Det ville jo selvfølgelig have været oplagt at anbefale Valhalla, men der er vel efterhånden (forhåbentlig!) ikke nogen, der er i tvivl om hvor fabelagtig god Peter Madsens fortællinger fra den nordiske mytologi er.

En anden lille serie på to bind, der imidlertid også fortjener stor anerkendelse er Sara Elfgrens ”Vei”, hvis hovedperson af samme navn bliver omdrejningspunkt i en drabelig kamp mellem jætter, guder og mennesker. Historien byder på spændende twists og gudesmukke illustrationer.

Vikingehistorier er tit hård kost, men hvad nu, hvis man ikke lige er en blodtørstig barbar, men bare en fredelig fyr, der godt kan lide at klimte lidt på sin guitar ude i skoven? For Floke betyder det et lidt andet vikingeeventyr, end vi er vant til. Tegningerne og fjollerierne minder om dem fra ”Eventyrtid”, og de er helt vidunderlige, hyggelige og skøre.

Varbergs Danmarkshistorier

Podcast

Lyt til nogle af de mest fascinerende historier fra danmarkshistorien i podcasten "Varbergs Danmarkshistorier". 

 

Musik

Film

Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet er Danmarks museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Den ældste del af museet, Vikingeskibshallen, åbnede i 1969. Museet er placeret ud til Roskilde fjord, og det gemmer på fortællinger om vikingernes færden i Danmark men også her i Roskilde. Se mere på Vikingeskibsmuseet.dk

Klæd jer ud som man så ud i vikingetiden

Gå på opdagelse i de store skibe

Lav selv et vikingeskib i værkstedet

Spil på græsplanen

Gå ombord på Havhingsten

Du kan også selv tegne et vikingeskib

Julia drømmer sig tilbage til vikingetiden
Julia drømmer sig tilbage til vikingetiden