Kig ind i det gamle Østeuropa

12.03.20
Af Ole Hilmer Petersen, bibliotekar på Roskilde Bibliotekerne

Nu hvor det er mere end 30 år siden de store omvæltninger i Østeuropa kom med Berlinmurens fald, er det spændende at se hvordan det så gik i de forskellige lande. Ikke alle er glade for udviklingen. Mange føler stadig de havde det bedre under kommunismen. Tre forfattere på min egen alder, der således er vokset op under tiden med et kommunistisk Østeuropa, har skrevet om deres oplevelser.

Alle tre boganbefalinger findes som e-bog på eReolen.
 

Thomas Ubbesen: Vi var folket, 2019

Thomas Ubbesen og Anne Haubek har rejst gennem udkantsøsteuropa for at se, hvordan den almindelige østeuropæer har det nu. Livsvilkårene er grundlæggende anderledes end hos os, selv i de østlande der er med i EU. Aktuel og vedkommende rejselitteratur.

Ole Steen Hansen: Syngeklubben leipzigerne og andre mennesker fra DDR, 2019

Velskrevne og rørende erindringer fra besøg i DDR fra midten af 1970erne og frem til i dag. Som lærerstuderende mødte Ole Steen Hansen nogle studerende fra DDR, som han i de seneste år har besøgt igen for at høre, hvordan det er gået dem.

Ota Tiefenböck: På den anden side af jerntæppet, 2019

Selvbiografi over forfatterens opvækst i Tjekkoslovakiet i årtierne op til murens fald. Det var ikke altid lige let at få hverdagen til at fungere, slet ikke hvis man ikke var medlem af kommunistpartiet. Indbyggerne var nødt til at udvise stor opfindsomhed for at leve og overleve i et til tider absurd system.

 

Tags
Materialer