Morten med to tegneserier

To sjove tegneserier til både børn og voksne

14.10.20
En masse tegneserier er oprindeligt lavet til børn, men læses også af voksne.

De vil enten genopleve læseglæde fra barndommen, eller forsøge at sende den videre til de næste generationer. Her er to sjove børnetegneserier, der fint egner sig til både oplæsning og selvlæsning.

Splint & Co.: "Santes plan" af Charel Cambré og Marc Legendre

"Santes plan" samler tre Splint & Co.-historier: "Happy family", hvor Splint og Kvik skal fragte en ny opfindelse, lavet af deres gamle ven grev Champignac, til en videnskabskongres. "Santes plan" giver comeback til Kviks skurkagtige fætter, Sante, der ser en mulig formue foran sig, hvis han svindler med både fiskekvoter og diamantsmugling. "Ulvemanden", hvor Splint, Kvik og Spip befinder sig i en lille fransk landsby, der står foran at etablere en oplevelsespark. Naturligvis er der ugler i mosen, når Splint og Kvik er involveret.

Historierne er lidt mere sjov og løjer, end spænding, og trækker derfor mere i retning af at være en børnetegneserie, end hvad der er normalt for serien. Det er cool tegnet og historierne er hurtig underholdning, krydret med en masse sjove episoder. 

Se en video om Santes plan her:

Attila: ”Agent med bid i” af Derib, Rosy og Kornblum

Attila er en talende agent-hund, i en humor-/spændigsserie for børn. Tegneren Derib - der senere blev superstjerne med serierne om henholdsvis Buddy Longway og Yakari - var ansat som assistent på Smølfernes far, Peyos tegnestue, og hans tidlige streg ligner til forveksling på Peyos. Han er således en tegneserieskaber med stor bredde, der både kan tegne klassisk cartoony'isk, men også realistisk.

Samlebindet med Attila indeholder fire albumhistorier, plus et par korte. Hovedpersonerne er, ud over Attila, den lille dreng Oliver, den midaldrende hundefænger Rudi Urban, og Obersten. De virvles ind i en række humoristiske spændingshistorier, der er fyldt med en masse sjove gags. 

Se en video om Attila her:

Af Morten Langkilde, bibliotekar på Roskilde Bibliotekerne

Materialer