Figurer fra de fire bøger
Figurer fra de fire bøger

Spritnye fagbøger om fantasy

20.07.22
Vi har modtaget en samling spændende bøger, der udforsker fantasy-universer fra en faglig vinkel. Tag på sightseeing i World of Warcrafts Azeroth, læs om de legendariske karakterer i kortspillet Magic: The Gathering eller lær hvordan du selv bliver del af fiktive universer med cosplay eller gennem en ny Dungeons & Dragons-kampagne baseret på Critical Role.

 

Exploring Azeroth – Kalimdor

Vi følger i denne rejsebog den legendariske Rexxar og Zekhan, der er ambassadør for Horden, i deres færd gennem Kalimdor.

De har fået til opgave at vurdere Hordens status efter den fjerde krig, og Rexxar skal samtidig finde et passende sted at begrave sin ulve-ledsager Huelo, der døde under et slag ved Seawatch Point.

Bogen bugner med beskrivelser og illustrationer af de forskellige områder, arter, personer og udstyr som vores følgesvende støder på, og giver et interessant indblik i WoW-universet.

Bogen er udarbejdet af Sean Copeland, der til daglig sidder med hovedansvaret for at holde styr på alle trådene i WoWs mange fortællinger.

 

Magic: The Gathering: Legends: A Visual History

Med snart 30 år på bagen er der blevet produceret titusindvis af kort til det populære ”Magic: The Gathering”.

Blandt de mest interessante er ”legendary”-kort og creatures, og det er netop dem, der fokuseres på i denne bog.

Hver karakters beskrivelse er akkompagneret af et eller flere illustrationer fra kortene og evt. andet artwork, og det er en spændende og anderledes måde at opleve det fantasifulde Magic-univers på.

Selvom opsætningen i bogen er meget coffee table-agtig, er den ikke større end at man kan have den med rundt og snige sig til et par sider hist og her.

 

A Guide to Manga, Anime and Video Game Cosplay

Der kan være mange overvejelser i forhold til både det at være del af cosplay-miljøet og hvordan ens kostumedesign skal tage sig ud.

Foruden at give en kort gennemgang af cosplays historie og sammenhæng med manga, giver guiden her en introduktion til cosplay, fra idé til eksekvering og hvordan man bedst kan forevige et godt cosplay med fotografering. 

Man kan også sagtens bare bladre i bogen og lade sig imponere over de gennemførte og fantasifulde cosplay-kostumer. 

Jeg er især imponeret over Zeniba fra Chihiro og heksene og Undertales Mettaton, som også pryder forsiden.

 

Critical Role: Call of the Netherdeep

Hvis du er fan af Dungeons & Dragons er du med al sandsynlighed stødt på Critical Role, et D&D show, der kører på 3. sæson og styres af den karismatiske Dungeon Master Matthew Mercer.

Du kan læse mere om showet på deres hjemmeside: critrole.com (link fører til ekstern side).

Hvis du og dine D20-rullende venner selv har haft lyst til at udforske Exandria, så er muligheden her nu med denne kampagnebog til femte udgave af D&D.

I strid med en rivaliserende gruppe eventyrer bliver spillerne en del af en episk historie fortalt over syv kapitler.