Månen

Anbefalet: Rejs med til månen

Kender du en lille dreng eller pige, der drømmer om at rejse ud i rummet?

En som leger astronaut eller slet ikke kan få nok af planeter?
I maj måned fejrer vi 50 året for månelandingen med forskellige børneaktiviteter på biblioteket i Roskilde.
I den forbindelse anbefaler vi her tre bøger, der kan gøre både dig og dit barn klogere på stjerner, planeter og alt det andet, der findes i rummet.

Af Charlotte Holm Juul, børnebibliotekar, Roskilde Bibliotekerne

Det ydre rum af Ruth Martin

Løft flapperne og find ud af, hvor gammel solen er, bliv klogere på satellitter og tjek, hvad en astronaut skal have med ud i rummet. Det og en masse andet kan du lære mere om i denne fine bog med tykke sidder og sjov flapper, som de små kan gå på opdagelse under, mens I snakker om det, der står.
Anbefales fra 4-6 år.

Historien om rummet: Min første bog om universet af Cathrine Barr og Steve Williams

I denne bog begynder vi for 13,8 milliarder år siden med Big Bang og universets tilblivelse.
Vi følger to astronauter, hører om hvordan stjerner, sol og måne blev skabt, henover skabelsen af jorden og frem til i dag og Den International Rumstation.
En lidt sværere bog om et kompliceret emne, der dog blive forklaret rigtig fint, og undervejs bliver blødt op af sjove illustrationer.
Anbefales fra 5-8 år.

Alt om stjerner og planeter af Mack

Bogen er til de lidt større børn og inddelt i afsnit om jorden, vores solsystem, universet og rumrejser. I får en masse viden om alt fra stjernetegn til meteorer og månelandingen.
Undervejs er der mange store og flotte billeder af planeter, astronauter og rumraketter. Der er også fine illustrationer og små opgaver, der er sjove at løse.
Anbefales fra 5-10 år og kan læses selv fra ca. 9 år.

Materialer