Stein

Hvad læser Jesper Stein?

11.01.17
I forbindelse med at Jesper Stein gæster vores Litteraturfestival i Marts, har vi stillet ham en række spørgsmål

Den kendte forfatter deltager i vores store Litteraturfestival lørdag d. 4. Marts!

Temaet er denne gang kombinationen af litteratur og musik. Derfor nævnes også hans yndlingsmusik.

Jesper Stein fortæller om sine krimier i samtale med bibliotekar Karen-Margrethe Revsbæk og snakken krydres med musiknumre, han har udvalgt til dagen.

10:40-11:40 på scenen i musikken.

Hans nyeste bog forventes at udkomme den 6. juni.

Læs meget mere om hele Litteraturfestivalen her

 

Yndlingsbog:

Min yndlingsbog er Michael Connellys debutkrimi Det Sorte Ekko, som introducerer en af nutidens mest interessante og komplekse efterforskere Harry Bosch. Bogen er en komplet krimi, hvor alle detaljer spiller en rolle, sproget er skåret helt ind til benet, miljøerne i Los Angeles er så virkelige, at man føler støvet under neglene og sveden på panden, når man læser, dialogerne er skabt af virkelige menneskers tale, plottet er ubegribeligt, avanceret og overraskende og så er der en smuk og meget sørgelig kærlighedshistorie viklet ind i det.

Yndlingsmusik: 

Min yndlingsmusik er Leonard Cohen, hvis fortættede lyriske tekster overgår alle andre i beskrivelsen af kærlighedens hengivenhed, længsel, begær, svigt og smerte. Det er digte med musik til, og hans mørke stemme fuldender mysteriet, når man lytter til dem.

 Inspiration:

Jeg fandt inspiration til Aisha i mit eget liv og i en terrorsag. Bogen handler om en mand, der skal genstarte sit liv efter et voldsomt misbrug, han skal prøve at finde ny mening i tilværelsen, og der har jeg selv været - det er ikke let - slet ikke for min hovedperson Axel Steen. Noget af plottet er inspireret af en terrorsag, som blev kaldt Glasvejssagen. Jeg bliver ofte inspireret af virkelige sager.

 Hvad læser du nu:

Lige nu læser jeg min gode kollega og ven Thomas Rydahls anden roman om eremitten Erhard på Fuerteventura. Den hedder "De savnede". Den er overlegent godt skrevet, sproget driver af en svedig sanselighed, som jeg misunder. Og personerne er i særklasse - det er en stor læseoplevelse, som jeg heldigvis mangler meget af endnu.

 

Materialer