foto_sara_galbiati
foto_sara_galbiati

Kirstine Reffstrup kommer til Roskilde

23.10.23
Kirstine Reffstrup besøger Roskilde Bibliotek den 6 november

Kirstine Reffstrup besøger Roskilde Bibliotek den 6 november kl 19.00 – 20.30, og du kan stadig nå at købe din billet her 

Kirstine Reffstrup er i samtale med litteraturformidler Ann Luther Torp og skal fortælle om hendes seneste bog ”Jernlungen”.

Romanen ”Jernlungen” handler om den 13-årige pige Agnes, der ikke længere selv kan trække vejret og derfor er indlagt på Blegdamshospitalet i København. Året er 1952 og polio-epidemien hærger i Danmark.

I Budapest i 1913 vokser et børnehjemsbarn op og bliver kaldt Dreng. Men Dreng er anderledes end de andre drenge. Mellem Agnes og Dreng findes en fin og uforklarlig forbindelse, der overskrider tid og rum.
Kirstine Reffstrups roman handler om kærlighed, frihed, køn og krop, og den er skrevet i et poetisk og nærmest hypnotisk sprog, der skaber en myriade af indre billeder hos læseren.

Kirstine Reffstrup har tidligere skrevet Jeg, Unica der handler om kunstnerparret Unica Zürn og Hans Bellmer, hvor fakta og fiktion blandes i en visuel og eksperimenterende fortællestil.

Hvad læser Kirstine Reffstrup selv? Læs med her. 

I materialelisten finder du Kirstine Reffstrups bøger, Unica Zürns bøger og faglitteratur om polioepedimien i 1950'erne i Danmark.  


 

Tags