Mads anbefaler

02.06.22
Nu er det endelig tid til Roskilde Festival! Med vanvittige 298(!) navne på plakaten og to nye scener er festivalen større end nogensinde.

Af Mads Led Behrend Roth, bibliotekar

Jeg har fisket 3 anbefalinger op, som i dén grad fortjener, at du giver dem et lyt!

Africa Express presents In C Mali

Africa Express er et kæmpe musikerkollektiv af vestlige og afrikanske musikere. Med et spraglet instrumentgalleri og smukke klang, fra den helt harpeskrøbelige afrikanske kora til bastant elbas og afrikansk slagtøj, fremfører de en unik udgave af værket, In C af komponisten Terry Riley. Værket er et af den klassiske minimalismes mesterværker. Det består af 53 bittesmå melodier i tonearten c, som musikerne har frit valg imellem at spille. Resultatet er et evigt omskifteligt klangtæppe, der– i en unik cocktail af pulserende fremdrift og stillestående harmonik – bølger og skvulper blidt om dine ører.

Peachlyfe - All Tits are Real, All Money is Fake, All Hail Satan

Technomusikken finder desværre sjældent sin vej ind i bibliotekets samling. Men lige netop på den front har Danmark faktisk været meget langt fremme ganske længe. Albummet med den normbrydende musikaktivist Peachlyfe er et godt sted at starte sit bekendtskab; højt tempo, skvulpende og skurrende bas, 90’er-trancede keyboards – og så et oprør mod fasttømrede kønsnormer og kapitalisme.

 Richard Dawson & Circle

Ovenstående herre er altid garant for fantastiske koncerter. Med sig på scenen har han finske kraut-band Circle. Dawson spiller en helt egensindig udgave af britisk folkemusik anno-lige-nu. Hans satiriske tekstunivers er, med sit mørkhumoristiske blik på det moderne liv i kapitalismens skygge, i sin helt egen liga.

Tags
Materialer