At sanke en spiselig blomst
Du har måske hørt om en ven eller kollega snakke om at sanke. Nysgerrigt nikker man og lytter til historierne om ture efter vilde rørsvampe og lækre ramsløg. Men hvad betyder det egentlig at sanke? Det betyder faktisk bare at samle. Flere og flere af os danskere finder vej ud i skove, marker og strande for netop at samle spiseligt grønt. Hvorfor gør man det, spørger du måske? Det er sjovt, lærerigt og godt for naturen at spise grønt lokalt. Og man kan gøre det i fællesskab og det er altid hyggeligt. Her er et par gode bud på bøger, der kan hjælpe dig i gang med at sanke.
Naturalmanak af Claus Meyer
En rig illustreret bog der følger årets gang og guider dig til naturens spisekammer. Naturalmanak følger årets sæsoner og de skiftende årstiders forskellige betydninger for, hvad du kan tage med hjem i køkkenet og tilberede. De smukke illustrationer af danske planter, svampe og andet grønt er næsten bogen værd i sig selv. I bogen finder du også gode råd til tørring af dit sankede forråd, f.eks. bær og frugter.
Vild mad i køkkenet af Thomas Laursen
En ting er at finde det spiselige vilde i den danske natur, en anden er at hitte ud af, hvad man skal gøre med de måske ukendte planter, stilke og blomster man finder. I denne bog finder du et væld af råd og vejledninger til at få brugt og tilberedt dine sankerier. Lær at sylte, salte og fermentere dit vilde mad i køkkenet.
Hvis du har brug for nogle gode steder at begynde eller et par hurtige tips, så prøv at hent den gratis app Vild Mad i enten Appstore eller Google Play.