Anbefalet: Midtvejskrise på den sjove måde
Kniber man øjnene godt sammen, kan der dog skimtes et nyt og bedre liv for både hende og ham.
Af Ann Luther Torp, bibliotekar på Roskilde Bibliotekerne
Der er stjerneskud om dagen
Bodil Bredsdorff
Michelle vågner med massive rødvinstømmermænd. Hun har forladt sin utro mand og er i sin brors sommerhus i vandkants-Danmark, hvor hun vil kickstarte et nyt liv. Det eneste, hun har lyst til, er dog at tage et jagttegn.
Michelle lærer at ramme 40 ud af 40 lerduer på skydebanen. Det viser sig at være en god måde at komme tilbage til virkeligheden på. Læseren følger hende i halvandet års tid, hvor der også dukker nye mænd op.
Hun får en kæreste på et tidspunkt, som hun har fantastisk sex med, men begge er i tvivl om, hvad de skal stille op med hinanden, når de altså ikke lige ligger i sengen.
Romanen er ikke klaske-sig-på-lårene sjov, men der er en underliggende humor i Michelles livssyn, som gør hende til et godt bekendtskab.
Bogens pointe, at et nyt og godt liv er muligt, er lige så sand, som den er banal - og god at blive mindet om.
Wonderboys
Michael Chabon
Vi er i Pittsburgh i begyndelsen af 1990’erne, hvor universitetslektoren Gradys liv er ved at bryde helt sammen. Det lyder som trist læsning, men er absurd morsomt på en tragikomisk måde.
Grady har de sidste syv år skrevet på en roman, der nu er på over 2.000 sider.
Særligt Gradys forlægger har store forventninger til bogen og kommer på besøg for at høre, om den ikke snart er færdig.
Hele romanen foregår over en weekend, der starter med, at Gradys kone forlader ham.
Mens han jonglerer sin forlægger, sine studerende og alt muligt andet, overvejer han, om han skal finde sammen med sin kone igen.
Men der er jo også den elskerinde, han har haft de sidste fem år, som han måske i virkeligheden elsker.
Grady er langt ude, men i løbet af weekenden formår han at træde i karakter flere gange og komme tættere på, hvad meningen med hans liv er.