Bliv blæst omkuld af 'Den døde kæmpe'

30.06.20
'Den døde kæmpe' er en afsluttet serie på otte bind og i alt knapt 500 sider. Og så er det afgjort noget af det allerbedste jeg har læst i lang lang tid. En fantastisk historie!

Se en video om Den døde kæmpe her:

Folkene bag er en blanding af særdeles velkendt talent, og nyere knapt så etableret ditto. Idémand er Loisel, kendt fra bl.a. Jagten på tidsfuglen og seksbindsværket Peter Pan, der har skrevet historien sammen med Djian. Endnu engang har Loisel, som med de senere bind i Jagten på tidsfuglen, allieret sig med tegneren Mallié, der tegner meget i stil med ham selv, og det betyder, at det ser drøngodt ud.

 

Jeg skal anstrenge mig lidt for ikke at afsløre for meget af handlingen, og samtidig prøve at fortælle, hvad Den døde kæmpe handler om. Men det er sådan her det hele starter:
Pauline skal skrive sin hovedopgave på universitetet. Hun har lånt et hus på landet af veninden Gaëlle, for at få skrivero. Gaëlle har efterladt sin gamle 2CV på banegården, men den vil ikke starte. Erwin, der er lokal, hjælper bilen igang, og får et lift ud af byen til sit øde beliggende hus. Bilen løber tør for benzin, og Erwin tilbyder at Pauline kan overnatte i hans hus. Pauline tror det er et scoretrick, men Erwin har alt for travlt med at læse om "småfolket", i en trolddomsbog som han har lånt af sin ven, den gamle, blinde Cristo.
Herefter følger en lang historie, der bestemt er fantasy og foregår i parallelverdener, men endnu mere er en dystopisk virkelighedsfortælling om en post-apokalyptisk verden, der falder sammen i virusangreb, epidemier og naturkatastrofer. Og så er det også noget om børn med magt, grundet deres komplicerede ophavshistorie.

Som allerede nævnt er det en fantastisk historie. Velfortalt, overraskende, spændende, skræmmende og tankevækkende. Stærkt definerede hovedroller, som det er nemt at falde for, som læser. Og så er den imponerende lækkert tegnet og layoutet.

 

Jeg blev blæst omkuld af Den døde kæmpe. En gennemført mind blowing læseoplevelse, som jeg kun kan give mine allervarmeste anbefalinger.<br />

Materialer