Årets Ping-plakat er tegnet af vinderen af "bedste danske debut" i 2020, Patrick Steptoe, for tegneserien "Repulsive Attraction" som også kan lånes på biblioteket.

Pingprisen 2022

19.05.22
Pingprisen er en dansk tegneseriepris, der hvert år uddeles til det bedste inden for tegneseriemediet.

Der er lagt op til et brag af en tegneseriefest sidste weekend i maj, hvor både Pingprisen uddeles og Copenhagen Comics løber af stablen.
I den forbindelse anbefaler tegneseriebibliotekaren Lasse fem Ping-nominerede titler fra forskellige kategorier.

Nederst kan du se de nominerede tegneserier som vi er så heldige at have i vores sortiment på Roskilde Bibliotekerne.
Du kan se alle de nominerede på Pingprisens hjemmeside ved at følge dette link: De nominerede 2022 – Pingprisen.

 

Fra kategorien "Bedste danske tegneserie":

"I Morgen Bliver Bedre 2: Dronningen" af Karoline Stjernfelt

Efter fem år fik vi endelig opfølgeren til første bind af "I morgen bliver bedre" og det var i den grad ventetiden værd!

Stjernfelt når nye højder i dette andet bind, og får for alvor foldet trekantsdramaet ud mellem kong Christian d. 7., livlægen Struensee og dronning Caroline Mathilde, der er omdrejningspunktet for historien.

Det er tydeligt at Stjernfelt har lavet grundig research af både persongalleriet og omgivelserne.

Figurerne er skarpt skildret og behandlet med en rørende ømhed, og historien er så levende fortalt, at jeg var helt opslugt.

Er du blevet interesseret i serien, kan du finde første bind her: 
https://www.roskildebib.dk/ting/object/870970-basis%3A52031702

 

Fra kategorien "bedste internationale tegneserie på dansk":

"En dag - altid" af Jordi Lafebre

Har man en forkærlighed for gode franske kærlighedsfilm, så skulle man unde sig selv at tage et kig på "En dag - altid". 

Historien starter med et gensyn mellem de aldrende hovedpersoner Ana og Zeno, og historien fortælles herefter kronologisk baglæns.

Samtidig med at vi får et portræt af to meget forskellige mennesker, opdager vi deres fælles historie og specielle forhold i en fortælling fyldt til bristepunktet med ømme øjeblikke.

En charmerende lille fransk by udgør de romantiske rammer for denne smukke fortælling om kærlighedens uransagelige veje.

 

"Krisezone" af Simon Hanselmann

Her er vi så i en *ahem* lidt anden boldgade. "Krisezone" er skrevet som webcomic i løbet af corona-pandemien, og er man bekendt med Simon Hanselmanns univers, så ved man at det er helt ustyrlig bad taste.

Vi følger en gruppe udskud i form af talende dyr og mytologiske figurer, der skal prøve at komme helskindet gennem pandemien. Der går dog ikke længe, inden alt degenererer til absolut kaos og fordærv. Det kan dog altid blive værre. Og det bliver det.

På trods af at være helt ude på overdrevet, så er det også et genkendeligt tilbageblik på en nær fortid (bestående af Animal Crossing, Tiger King og panik-indkøb af lokumspapir), som allerede føles fjern.

 

Fra kategorien "bedste børne-/ungdomstegneserie":

"Kvalme" af Raina Telgemeier

Bag det lidt anonyme ydre gemmer der sig et prisvindende og storsælgende fænomen, der nu endelig er kommet på dansk.

"Kvalme" er del af en trilogi baseret på Telgemeiers egen opvækst. Den beskriver Rainas liv i fjerde klasse, og hendes kamp med angst. 

Selv hvis man ikke selv har kæmpet med angst, vil man sikkert genkende en masse følelser og beskrivelsen af livet i fjerde klasse, som går videre, på trods af Rainas krise. 

Andet bind i trilogien er på vej på dansk. Det hedder "Smil" og handler om at få bøjle på tænderne. Det kan reserveres her: 
https://www.roskildebib.dk/ting/object/870970-basis%3A62475765

 

Fra kategorien "bedste danske debut":

"Sexmagasinet vol. 1" af Sofie Riise Nors

Måske du kender Sofie Riise Nors under hendes tidligere alias "Wagina Pineapple"?

Pseudonymet er nu lagt på hylden, og overgangen til hendes eget navn passer perfekt med denne meget personlige udgivelse.

Tegneserien er bygget op som et tv-magasin, hvor Nors som vært fører os gennem forskellige feministiske indslag med diverse kendisgæster ved roret. 

Holdningerne er skarptskårne og tankevækkende, og "Sexmagasinet" byder både på lange udredninger og jordnære eksempler fra hverdagen og medierne.

Materialer